VILLACH IPAK JAČI

Medvjedi opasni i kad gube 4:0

27.10.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka su odigrali prvu od tri utakmice u nizu na domaćem ledu i pred ispunjenim tribinama Ledene dvorane poraženi su od Villacha rezultatom 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)

Villach je novom pobjedom učvrstio četvrtu poziciju na ljestvici EBEL lige, njegov trijumf u Zagrebu teško se može okarakterizirati kao iznenađenje. No domaći sastav još je jednom iscijedio posljednje atome snage i još jednom nakon poraza doživio pljesak svoje publike.

Mirisalo je na rezultatsku katastrofu, a odlučivale su posljednje sekunde. Jonathan Ferland je u 22. minuti zabio svoj drugi gol (uz asistenciju) i na semaforu je zabljesnulo neugodnih 0:4. Ledena dvorana je na trenutak utihnula, činilo se da će ovo biti noć za zaborav.

No Austrijanci nisu dočekali rutinsko odrađivanje posla. Do kraja druge trećine Alan Letang je na asistenciju Prpica smanjio na 1:4 i otvorio procjep nade. Kada je u 45. minuti Ouellette zabio prvi od svoja dva gola, dvorana je proključala, pet tisuća ljudi počelo je vjerovati.

Pet minuta kasnije Švicarac je smanjio na 4:3, a u posljednje dvije minute Medvjedi su zapucali dvije izgledne prilike. Bodovni konto nisu povećali, no upisali su još jednu priču zbog kojih im zavide konkurenti iz Austrije i Slovenije.

Vratar Villacha Prohaska imao je više posla, no bio je na visini zadatka i Medveščak je nakon 18 odigranih kola ostao na 17 bodova. Pobjedom protiv Jesenica preskočila ih je Alba, tako su se Zagrepčani vratili na osmo mjesto ljestvice.

Ipak, izgubila je i Olimpija (u Klagenfurtu 2:1), te su Zmajčeki ostali na 'pristojnoj udaljenosti' od pet bodova. jesenice zaostaju dodatnih pet.

Tjedan hokeja nastavlja se u petak, kada u Domu sportova gostuje Klagenfurt.