WINTER CLASSIC

'Medvjedi' jači i od zime i od 'zmajčeka'

03.02.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka u Šalata Winter Classicu pobijedili su Tilia Olimpiju sa 3:1. Utakmica je odigrana u pravim zimskim uvjetima, na 'debelom' minusu i pod snježnim oborinama ali i pred punim tribinama

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka slavili su u prvoj od dvije utakmice Nescafe Winter Classica na Šalati. Pod otvorenim i snježnim nebom 'medvjedi' su s 3:1 bili bolji od ljubljanske Olimpije.

U šestoj utakmici drugog dijela prvenstva Medveščak je na mitskom klizalištu Šalata slavio protiv Olimpije rezultatom 3:1, nakon što je poslije prve trećine zaostajao (1:0). Pet minuta prije kraja trećine Brock McBride doveo goste u vodstvo čime je još više zaledio prepune tribine klizališta na Šalati.

Međutim, od druge trećine pa sve do kraja, najbolji rezervni golman EBEL lige, Michael Ouzas, odlučio je zaključati svoja vrata. Olimpija više nije zabila a 'medvjedi' su tri puta matirali Matiju Pintarića u ostatku susreta.

Odmah na početku druge trećine je Matt Siddal, na asistenciju Toma Zanoškog, poravnao na 1:1. Samo tri minute kasnije, odnosno u 25., Medveščak je već vodio. Kapetan Alan Letang zabio je za vodstvo nakon asistencija sudionika prvog pogotka (Siddall, Zanoški).

S rezultatom 2:1 otišlo se na posljednji predah, a po povratku su zagrebački hokejaši nastavili sa svojom dominacijom. Ona se isplatila 'tek' nakon 11 minuta igre u posljednjoj dionici, a strijelac je nakon kombinacije Adama Naglicha i Ryana Kinasewicha bio Gal Koren. Do kraja susreta ostalo je 3:1 čime je Medveščak upisao svoju treću pobjedu u drugom dijelu prvenstva.

'Medvjedi' su pobjedom nad Olimpijom i porazom Albe Volan kod Klagenfurta još više učvrstili drugo mjesto na ljestvici, četiri kola uoči doigravanja. Recimo i da je vodeći Linz doživio poraz kod Red Bull Salzburga (4:1) što je omogućilo Medveščaku da se primakne na svega četiri boda zaostatka.

Iduću utakmicu Medveščak igra u nedjelju protiv Klagenfurta, također na Šalati.