ZANIMLJIV FERDO SPAJIĆ

'Medvjedi' izgubili i istukli Švicarce

03.09.2011 u 22:26

Bionic
Reading

Švicarski Zug rezultatski je lako dobio Medveščak u 2. kolu turnira Ferdo Spajić i u nedjelju će u izravnom susretu s češkim Vitkovicama odlučivati o pobjedniku natjecanja. No utakmica je bila zaniljiva i vrlo incidentna u posljednjoj trećini

Frke na ledu

Tom Zanoski, Adam Naglich, Pascal Morency, Andy Delomore i Geoff Waugh nisu ostali hladni na provokacije i žestinu suparničkih bekova i dobrano su se potukli. Premda je utakmica mogla proći i bez tih grubosti, sasvim je očito da novi dečki u Medveščaku neće dopuštati gostima da se u Ledenoj dvorani ponašaju kako god požele.

A takvih stvari smo se nagledali prošle sezone, pogotovo u doigravnju protiv KAC-a.

Ipak, valja biti pažljiv jer za takve stvari Ebel kažnjava bez pardona i to suspenzijama od nekoliko utakmica.

U drugom kolu Memorijala Ferdo Spajić domaći Medveščak poražen je od švicarskog Zuga sa 0:4, no ponovno je igra 'medvjeda' bila na visokoj razini, s puno brzog klizanja i agresije prema paku. Švicarci su tako stigli i do druge pobjede nad zagrebačkom momčadi u tjedan dana, jer su 'medvjedi' bili gosti Zuga na turniru prošlog vikenda, ali i do druge pobjede na Ferdi Spajiću, jer su u petak s lakoćom svladali njemački München sa 5:3.

Hokejaši Medveščaka dobro su se držali do samog kraja prve trećine, a onda su gosti u pretposljednjoj i posljednjoj minuti dvaput pospremili pak iza Michaela Ouzasa. Šteta, jer 'medvjedi' su ponovno dobro odigrali tih 20 minuta. Nažlost i neefikasno.

U drugoj trećini Zug je stigao do, kasnije se pokazalo, nedostižnih 0:3, a u trećoj vidjeli smo u akciji i Toma Zanoskog, dečka čije se sjevernoameričke tučnjave itekako vrte na YouTubeu. Nakon jedne gužve preg golom švicarskog golmana, Timo Helbling je htio još nešto objasniti Zanoskom, a 27-godišnjaku rođenom u Zagrebu nije dvaput trebalo uručiti pozivnicu za makljažu.

Nedugo nakon toga pokoškali su se i Adam Naglich i Andy Wozniewski, no ovog puta bez konkretnog šaketanja, ali zato je Zanoski u paru s Pascalom Morencyem istukao dvojicu Švicaraca koji su zaista prevršili svaku mjeru u grubosti i provokaciji.

Do kraja utakmice Zug je zabio još jedan pogodak i s tih konačnih 0:4 je i završen susret.

'Medvjedi' su, dakle, pretrpjeli i drugi uzastopni poraz, no njihova igra ima i glavu i rep bez obzira na to što ni protiv Vitkovica niti protiv Zuga nisu igrali u realno najjačem sastavu. Protiv švicarske ekipe nedostajali su Alan Letang, čiju je kapetansku vrpcu preuzeo Dario Kostović, dok je Frank Banham zbog ozljede propustio duel sa Zugom.

U prvoj utakmici dana Vitkovice su nadvisile München sa 2:1 i tako osigurale nedjeljnu utakmicu odluke protiv Zuga.