POBJEDA U DOMU SPORTOVA

'Medvjedi' čudesno okrenuli Mađare u samo dvije minute

30.10.2011 u 19:26

Bionic
Reading

Zagrebački 'medvjedi' čudesno su u samo dvije minute okrenuli vodstvo mađarske Sape Fehervar AV19 0:2 u 3:2 i stigli do vrijednih bodova pred svojom raspjevanom publikom

Ledena dvorana je utihnula i čuli su se samo bubnjevi mađarskih navijača, a onda je odnekud iskrsnuo Frank Banham, toliko puta osporavan ove sezone, i pogodio za prvi gol Medveščaka protiv mađarske Sape Fehervar AV19. Zbilo se to šest i pol minuta prije kraja utakmice, u trenucima kad su gosti vodili s uvjerljivih 2:0 i zapravo već imali upisane bodove na kontu. Od tog trenutka proključao je Dom sportova, 'medvjedi' su se razgoropadili kao rijetko do sad i u samo dvije minute preokrenuli rezultat u svoju korist.

Zagrepčani su cijelu utakmicu bili bolji, no gosti su dvaput pogodili, jednom u prvoj trećini i jednom u trećoj. U međuvremenu je Medveščak igrao, stvarao akcije, borio se svim silama zatresti mrežu solidnog Adama Munroa, no pak nije ulazio u mrežu. Za vodstvo Mađara od 1:0 u 17. minuti pogodio je Marton Vaš s igračem više, a na činilo se nedostižnih 2:0 povisio je Harlan Pratt u 47. minuti.

No u posljednjih 10-ak minuta 'medvjedi' su izveli show kakav se rijetko pamti. Frank Banham u 54. minuti, pa Adam Naglich samo 18 sekundi kasnije izjednačili na 2:2, a onda je Banham zabio za 3:2 u 56. minuti, te Vjačeslav Truhno ubrzo potom za konačnih 4:2.

Čudo na ledu koje su izveli 'medvjedi' u ne baš prelijepoj predstavi samo je dokaz da ova momčad mora igrati s punom snagom protiv svakog suparnika, jer u suprotnom teško da će doći do bodova. S dvije uzastopne zagrebačke pobjede, protiv Vienne i mađarske Sape, Medveščak je 'skočio' s dna u sredinu prvenstvene ljestvice. U utorak zagrebačku ekipu očekuje jako teško gostovanje u Klagenfurtu, a onda idućeg petka u Domu sportova gostuje Red Bull Salzburg.