VIENNA U PULI

'Medvjede' u Areni čeka dosad najveće iskušenje

16.09.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Večeras u pulskoj Areni zagrebačke 'medvjede' čeka dosad naveće iskušenje u Ebelu. Vienna Capitalsi, vodeća momčad lige nakon odigrana 3. kola, gostovat će u starom amfiteatru

U nedjelju navečer na rasporedu je druga i posljednja utakmica u staroj pulskoj Areni. Medveščak će ugostiti Vienna capitalse, nominalno jednu od najjačih momčadi Ebel lige i tražiti svojevrsno iskupljenje za ipak pomalo razočaravajući poraz od Olimpije u petak.

Kontra ljubljanske momčadi Medveščak nije izgledao dobro. Trener i igrači to objašnjavaju okolnostima i tremom. Prvenstveno loš led, Marty Raymond ga je nazvao najlošijim kojeg je ikad vidio, a onda i odgoda početka od sat i pol, glavni su razlozi slabe igre. Kad se tomu pridoda i trema te strah od ozljeda, onda je ipak jasnije zašto su 'medvjedi' u prvoj utakmici odigranoj u amfiteatru izgledali tako loše.

'Nismo mi baš tako slabi i neuigrani. Nemojte suditi po toj utakmici protiv Olimpije, ta naša prezentacija jednostavno nije valjala zbog puno razloga. Istina je da je nama bilo baš kao i igračima suparničke momčadi, no u tim okolnostima Ljubljančani su se puno bolje snašli i pobijedili. Protiv Capitalsa će biti puno bolje, vjerujte mi', kazao nam je Tomi Zanoški u subotu tijekom jednog neformalnog druženja.

'Vienna je i prošle godine bila jedna od najboljih momčadi u ligi, no nisu ostvarili ni izbliza željeni rezultat. Ove sezone su još bolji, imaju još više jako kvalitetnih linija i mislim da je ta momčad danas u samom vrhu po kvaliteti u Ebelu', dodao je Zanoški.

Srećom po 'medvjede' u momčadi nema ozljeđenih niti bolesnih. Za razliku od Bečana kojima će u Puli itekako nedostajati Rafael Rotter i Sven Klimbacher.

'Naša je velika prednost je što smo već odigrali jednu utakmicu u tim neobičnim okolnostima u Areni. Hoćemo li to i iskoristiti, vidjet ćemo, no Vienni sigurno neće biti lako samo tako isklizati u Puli, ne samo zbog posve drugačijih uvijeta igre na otvorenom i u takvom ambijentu kakav predstavlja stari amfiteatar, nego i zbog naših fantastičnih navijača koji nas prate gdje god idemo', dodao je Michael Ouzas koji bi u nedjelju navečer možda opet mogao stati među vratnice.

Utakmica je na rasporedu u 21 sat, a izravni prijenos bit će na HTV2.