KLAGENFURT U LEDENOJ

Medvjeđa tradicija: Petak je dan za pobjede

15.10.2010 u 08:34

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne, Medveščak ove sezone još nije izgubio nijednu utakmicu koju je igrao u petak, baš kao što nije pobijedio ni u jednoj nedjeljnoj. Hoće li ta tradicija opstati i nakon susreta s vodećim KAC-om koji je na rasporedu - u petak?

Kratka stanka od pet dana dobro je došla Medvjedima. Hokejaši jedine hrvatske momčadi u Ebel ligi gotovo ni u jednoj dosadašnjoj utakmici, pa čak ni u pripremnoj, nisu igrali u kompletnom sastavu i upravo u tom razlogu treba tražiti krivca za neke poraze. No tako je to u hokeju, ozljede su češće i teže nego u ostalim sportovima, i to je činjenica na koju svaka momčad računa od početka priprema.

U petak u Dom sportova stiže KAC, vodeća momčad na ljestvici Ebela, momčad koju su Medeki ove sezone već upoznali na gostovanju u Klagenfurtu 26. rujna te iskusili gorčinu minimalnog poraza. Austrijanci su pobijedili 4:3 (1:1, 2:2, 1:0). No uoči prvog podbacivanja paka u prepunoj Ledenoj dvorani, navijači hrvatskih prvaka moraju znati da je tradicija, unatoč snazi KAC-a i pobjede u prvom ovosezonskom susretu, na strani domaće momčadi.

Naime, možda je to sreća, možda splet okolnosti ili ipak nešto treće, no činjenica je da ove sezone Medveščak još nije izgubio nijednu utakmicu koju je igrao petkom. Nema nikakve sumnje da će hokejaši Teda Satora po svaku cijenu nastojati održati tu tradiciju što dulje, baš kao što će već dva dana kasnije u Villachu nastojati srušiti tradiciju nedjeljnih poraza. Medeki ove godine još nisu okusili slast pobjede nedjeljom.

Klagenfurt je u prvom ovosezonskom susretu na svom ledu pobijedio Medeke 4:3


Hoće li se već protiv KAC-a u momčad vratiti oporavljenici Don MacLean i Jonathan Filewich, ili će u igru ući tek u nedjelju, odlučit će se u posljednji tren. Kako sada stvari stoje, teško da će obojica igrati u petak.

Na kraju, osim tradicije vezane uz pobjede u petak, naglasimo još tri velike prednosti Medveščaka. Prvo, naša momčad ove je sezone najdiscipliniranija od svih u Ebelu, a prosjek joj je 13,8 minuta provedenih na klupi za kažnjene igrače, što svakako utječe na učinkovitost obrane. Druga prednost je - Robert Kristan. Golman Medveščaka ovog je trenutka uvjerljivo najbolji golman lige, a prosjek obrana mu je 92,7 posto. Na kraju, treća prednost je igra s igračem više. Čak 38,24 posto uspješnosti apsolutno je najbolji rezultat od svih momčadi u ligi i činjenica o kojoj svaki suparnik jednostavno mora voditi računa.

Hoće li sve to biti dovoljno za novu pobjedu? Uz punu i raspjevanu dvoranu te dečke koji su sve uigraniji i raspoloženiji, nadamo se da hoće!

Raspored 11. kola Ebel lige (sve utakmice igraju se u petak u 19.15 sati):
KHL Medveščak - EC KAC
EC VSV - EV Vienna Capitals
HK Acroni Jesenice - HDD Tilia Olimpija
Sapa Fehérvár AV 19 - EHC LIWEST Black Wings
Graz 99ers - EC Red Bull