2:0 ZA LINZ U ARENI

Medveščak porazom zaključio Ice Fever 2012.

22.01.2012 u 19:59

Bionic
Reading

Porazom od Linza zagrebački 'medvjedi' ispustili su priliku da zasjednu na vodeće mjesto na ljestvici drugog kruga Ebela, te su sa 0:2 zaključili ovogodišnji Ice Fever u Areni

Dvoboj najboljeg napada kontra najbolje obrane lige ovog puta otišao je na stranu momčadi koja više zabija. Linz je u nedjelju, u zaključnoj utakmici Ice Fevera, pobijedio Medveščak u Areni sa 2:0 i tako zadržao prvo mjesto na ljestvici drugog kruga Ebela. Bila je to pomalo čudna utakmica u kojoj su domaćini ostavljali dojam umorne momčadi koja nije kadra dulje vrijeme držati visoki ritam igre, a gosti su, s druge strane, to iskoristili i posve zasluženo stigli do bodova.

Prvi pogodak Linz je zabio u 26. minuti preko Curtisa Murlhya, a na 2:0 podigao je u 45. minuti Martin Grabher Meier. Valja priznati da su za to vrijeme gosti držali visok ritam klizanja, dobro igrali u napadu i vrlo čvrsto u obrani, pa je i njihovo vodstvo bilo zasluženo. Kad je pet minuta nakon primljenog drugog gola Vjačeslav Truhno pogodio mrežu gostiju, činilo se da će 'medvjedi' ipak doći u priliku za preokret, no suci su poništili gol i izazvali salve zvižduka s prepunih tribina.

Tek u posljednjih 10 minuta 'medvjedi' su napravili pravi pritisak na suparnika, no pak nije ulazio u mrežu. Malo peh, a malo izvrsni Alex Westlund na vratima, bili su 'zaslužni' što Medveščak nije stigao do smanjenja rezultata.

Tako je sa 0:2 zagrebački klub završio dvotjedni spektakl u Areni, tijekom kojeg je ipak bilo puno više radosti, nego tuge. Tek jedan poraz, i to od vodeće momčadi natjecanja, te četiri pobjede i dvaput izgubljen drugi bod u produžecima, sasvim je solidan uspjeh, vrijedan svakog respekta!