KAC IPAK USPJEŠNIJI

Medveščak ispustio vodstvo i izgubio na penale

21.09.2012 u 21:42

Bionic
Reading

Zagrebački Medveščak gostovao je u petak navečer u Klagenfurtu, igrajući utakmicu 5. kola Ebela protiv starih znanaca KAC-a. Domaćini su uspjeli preokrenuti 0:2 i na penale osvojiti bodove

Nakon završenog spektakla u pulskoj Areni, stiglo je vrijeme za kraći niz gostovanja zagrebačkih 'medvjeda'. Prvo od tri u nizu bilo je u petak navečer u Klagenfurtu, kod viceprvaka lige koji je u polufinalu prošle sezone iz prilike da se bori za naslov izbacio upravo Medveščak.

Nažalost, iako su Zagrepčani imali izvrsnu prigodu iz Autrije donijeti oba boda, to im nije uspjelo. U 'brlog' je donesen - jedan.

Utakmica je počela fantastično za Medveščak. Fraser je zabio već u 43. sekundi utakmice, iskoristivši brojčanu nadmoć na ledu. Domaćini su se brzo pribrali od šoka i dobro stidnuli suparnike pred njihov gol, no Michael Ouzas je bio izvrstan. Druga trećina započela je vrlo slično prethodnoj. Kyle Greentree bio je na pravom mjestu i opet s igračem više pogodio mrežu domaćeg golmana. Zbilo se to u 24. minuti.

Nažalost, iako su 'medvjedi' u posljednjih 20 minuta ušli s prednošću od dva gola, to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Prvo je Koch u 48. minuti smanjio na 1:2, a onda je Lammers iskoristio igrača više i izjednačio na 2:2. S time rezultatom se otišlo u produžetak.

U dodatnom vremenu nije bilo rezultatske promjene. Medveščak je u tom periodu imao udarac više od Austrijanaca (3:2) no bilo je to nedovoljno za trijumf. Pobjednika su odlučivali penali, a tu su se bolej snašli hokejaši KAC-a.

Iako je u konačnici poražen, Marty Raymond može biti prilično zadovoljan. Osvojen je bod na teškom gostovanju, golman Ouzas je potvrdio izvrsnu formu i ne treba čuditi ako se trener odluči proglasiti ga prvim vratarom momčadi.

Iduću utakmice 'medvjedi' gostuju u Villachu, kod trenutno vodeće momčadi lige.