LEAVITT U BRLOGU

Medveščak doveo Kanađanina iz finske SM-liige

23.04.2012 u 10:16

Bionic
Reading

Službeno četvrti igrač u rosteru Medveščaka za iduću sezonu je kanadski centar Alex Leavitt, koji je u Zagreb stigao iz finske SM-liige

Nakon Roberta Kristana, Toma Zanoškog i Dennisa Bozica, novi član rostera Medveščaka za iduću Ebel sezonu je kanadski internacionalac Alex Leavitt. Ako je suditi prema informacijama generalnog menadžera kluba, Markoantonia Belinića, riječ je o centru za kojeg se očekuje da postane ni manje ni više nego novi - Mike Ouellette!

'Leavitta smo doveli iz razloga što smo bili u potrazi za centrom koji bi mogao imati sličnu ulogu kao Mike Ouellette u prvoj sezoni. Tražili smo igrača koji je jak kada imamo igrača više te koji može svojim kvalitetama donijeti razliku. Leavitt je je odličan strijelac te vrlo dobar asistent što je dokazao tijekom svoje dosadašnje karijere. Već dvije godine pratimo njegovu karijeru, a pregovori oko njegova dolaska trajali su dva mjeseca', kazao je Belinić za službenu web stranicu kluba

Nakon igranja u ECHL-u i AHL-u, Leavitt je otputovao u Europu i prilično uspješno nastupao za Kassel Huskiese u njemačkom DEL-u, Ravensburg Towerstarse u njemačkoj drugoj ligi, te na kraju i HPK u elitnom razredu finskog hokeja, gdje je bio jedna od samo četvorice stranaca.

Zanimljivo, u vrijeme igranja za Kassel Huskiese suigrač mu je trebao postati već spomenuti Ouellette, no klub se raspao i obojica Kanađana su ostala bez posla. Dojučerašnji 'medvjed' nije se vratio u Zagreb, već je prešao u Graz, a aktualni 'medvjed' Leavitt se uputio u njemačku drugu ligu.

U sezoni 2012/13. Alex Leavitt će za 'medvjede' igrati u dresu s brojem 12.