HRABRO SRCE

'Medeki' stigli minus tri i pobijedili u Grazu

02.03.2010 u 21:28

Bionic
Reading

U petoj utakmici četvrtfinala Ebel lige, Medveščak je gostovao u Grazu i stigao do treće uzastopne pobjede u četvrtfinalu. Prva momčad ligaškog dijela Ebel lige propustila je vodstvo od 3:0 i izgubila u produžetku

Hokejaši Medveščaka odigrali su izvrsnu utakmicu u Grazu i stigli do treće uzastopne pobjede u  četvrtfinalu Ebel lige. Nakon pobjede u produžecima od 4:3 u Grazu, 'medvjedima' treba još samo jedna pobjeda za polufinale.

Prva trećina bila je nevjerojatno furiozna za domaćine. Graz je poveo sa 3:0 zabijajući pogotke s nevjerojatnom lakoćom i sve je mirisalo na katastrofu Zagrepčana. Obrana 'medvjeda' bila je loša i mekana, kontrola paka slaba, a klizanje puno sporije od suparnika. S druge strane, nošeni punim tribinama, hokejaši Graza igrali su zaista lijepo i njihovo visoko vodstvo nakon prvih 20 minuta bila je sasvim zaslužena. U toj trećini domaćini su pucali 13 šuta prema Gašperu Krošelju, a gosti tek četiri puta prema izvrsnom kanadskom golmanu Sebastianu Charpentieru.

No, 'medvjedi' ne bi bili 'medvjedi' da si prvo ne zakompliciraju život, a onda stižu i sustignu suparnika. Prvo je Mike Prpich u 13. minuti druge trećine smanjio na 1:3, a onda su Sertich i Ouellette u šestoj i 12. minuti posljednje trećine izjednačili na 3:3. Bez obzira na to što je Medveščak nakon toga u jednom trenutku imao i dva igrača manje na ledu, do promjene rezultata nije došlo. Igran je produžetak. Do kraja regularnog dijela utakmice Medveščak je prestigao domaćine i u udarcima na gol, statistika je rekla 23:22.

A onda, kao i toliko puta do sada, 'medeki' su pokazali svoju pravu ćud. Nije prošlo puno, tek minuta-dvije kad je Joel Prpich osvojio pak iza gola Graza, prelijepo asistirao iza leđa do Smitha pred gol 99ersa, a Amerikanac je neometan iz drugog pokušaja pogodio mrežu. Više od 300 hrvatskih navijača počelo je slaviti, Medveščak je od 0:2 u utakmicama protiv Graza stigao do 3:2 i u četvrtak će u Domu sportova igrati za pobjedu vrijednu polufinala Austrijske lige.

Kakva večer, kakva nevjerojatna večer 'medvjeda'...

Graz 99ers - Medveščak 3:4 (3:0, 0:1, 0:2, 0:1)
1:0 Norris (6, Day, Healey)
2:0 Healey (9, Day)
3:0 Norris (16, penal)
3:1 M. Prpich (33, Smith, J. Prpich)
3:2 Sertich (46, Guidarelli, Macaulay)
3:3 Ouellette (52, Letang, Guidarelli)
3:4 Smith (62, J. Prpich)