REPRIZA U WIMBLEDONU

Medalja nakon stoljeća: Murray izbacio Đokovića

03.08.2012 u 22:53

Bionic
Reading

Prije mjesec dana, Roger Federer pobijedio je Britanca Andyja Murrayja u finalu turnira u Wimbledonu. Ista dvojica tenisača opet će jedan na drugog u finalu u Wimbledonu, ali ovoga puta u sklopu olimpijskog turnira

Nakon što je Federer u sjajnom prvom polufinalnom meču pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra 3-6, 7-6(5), 19-17, mjesto u nedjeljnom finalu izborio je i Andy Murray pobjedom protiv drugog nositelja i osvajača turnira u Wimbledonu prošle godine, Srbina Novaka Đokovića 7-5, 7-5.

I to je, kao i prvi polufinale, bio meč za teniske sladokusce u kojem su gledatelji na središnjem igralištu mogli uživati u mnoštvu izvanrednih poena, a na kraju se, barem velika većina domaćih navijača, radovati velikoj pobjedi britanskog tenisača koji nikada u karijeri nije osvojio Wimbledon, kao ni bilo koji drugi grand slam turnir, ali bi baš u Wimbledonu mogao osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. Već je osigurao prvu tenisku britansku medalju nakon točno 100 godina!

I Škot i Srbin imali su po četiri break-lopte. Đoković nije iskoristio nijednu, sve četiri je imao u drugom setu, Murray je realizirao dvije, u 12. gemu prvog i 12. gemu drugog seta. Prva mu je donijela prvi set, druga meč. Koliko je dvoboj bio izjednačen, najbolje će pokazati da su obojica imali po 25 izravnih poena. Murray je čak imao i tri neforsirane pogreške više (16-13), ali je ovoga puta bolje odigrao najvažnije poene.

Bio je ovo 14 ogled ove dvojice tenisača i šesta pobjeda Murrayja koji, pak, protiv Federera ima 8-8 u karijeri. I Murray i Federer borit će se za svoje prve pojedinačne olimpijske medalje u karijeri, Murray za prvu uopće, dok Novaku Đokoviću u ogledu protiv Juana Martina del Potra preostaje pokušaj obrane olimpijske bronce koju je osvojio u Pekingu prije četiri godine.

OI, tenis, polufinale tenisača:

Federer (1) – Del Potro (8) 3-6, 7-6(5), 19-17
Murray (3) – Đoković (2) 7-5, 7-5