POGLEDAJTE SAMO OVO

Meč za ujedinjenje titula koji svi čekaju dobio brutalnu najavu; boksački prvaci se dohvatili na sučeljavanju - guranje, šamar, udarci...

22.09.2021 u 10:05

Bionic
Reading

Nakon prvobitno propalih pregovora, koji su se vodili s ciljem organizacije meča za neki od ljetnih vikenda, Canelo Alvarez i Caleb Plant ipak su pronašli zajednički jezik te će se obračunati u ringu

Dogodit će se to 5. studenog pod organizacijom Showtime Boxinga. Dočekana je tako i konferencija za medije, nakon koje je upriličeno sučeljavanje.

Iako su Canelo i Plant proteklih mjeseci uputili podosta teških riječi jedan drugom, može se reći da nitko nije očekivao ono što je dogodilo kad su stali jedan preko puta drugog. Prvo su se jedno određeno vrijeme gledali, da bi onda krenulo prepucavanje. Ono je također proteklo uz hladne poglede i bez pomicanja, da bi odjednom Meksikanac podigao ruke i odgurnuo svog narednog protivnika od sebe, vjerojatno frustriran nečime što mu je Plant netom prije toga rekao, piše Fight Site.

Daleko je to od klasičnog ponašanja inače većinom vrlo opuštenog, fokusiranog i suzdržanog Canela, ali samo pokazuje do koje je razine sve ovo došlo. Ipak, to nije bilo sve, ono najvažnije ili po nekima najgore dogodilo se nakon toga. Plant se vratio do Canela, i dalje nešto govoreći, a onda je rukom krenuo prema licu Meksikanca, vjerojatno ga pokušavajući ošamariti. Canelo je taj pokušaj eskivirao kao da se nalaze u ringu, da bi odmah kontrirao i pogodio Planta. Srećom, u ovakvim situacijama uvijek je prisutno jako osiguranje pa su boksači brzo razdvojeni, a cijeli incident pogledajte OVDJE.

Ovaj meč izuzetno je važan za trenutni svjetski boks. Pobjednik će postati apsolutni prvak supersrednje kategorije jer je Canelo vlasnik pojasa WBA, WBC i WBO. Nedostaje mu tek IBF, u vlasništvu Planta, a za osvajanje je odlučio uložiti svoja tri. Jasno je to da je Amerikanac u poziciji da može puno više dobiti. Ono što je sigurno to je da ga čeka i honorar karijere, neovisno o tome kako će meč završiti.

29-godišnji Plant do sada je odradio 21 profesionalni meč te je u svima slavio, no mora se priznati kako je do titule došao podosta zaobilaznim putem, bez mečeva protiv boksača najviše klase. Takav ga neupitno čeka 5. studenog u Las Vegasu.

Što se tiče Canela, za njega je sada jasno da više ne boksa za novac, nego prije svega za ostavštinu, odnosno želi što više toga osvojiti i time stvoriti kolekciju trofeja koja bi ga svrstala među najbolje ikad. Čini se da mu je takav pristup stvorio i mali pritisak te se nije uspio kontrolirati u trenucima u kojima ga je Plant doveo do ruba. S druge strane, Amerikancu tako nešto svakako godi i drage je volje prihvatio okršaj na pozornici.