dolaze bolja vremena

McLaren se ove godine propisno osramotio s Alonsom, ali ne i u Formuli 1

31.05.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Momčad McLarena uspjela se konsolidirati ove sezone u Formuli 1 i predvođena Carlosom Sainzom čvrsto drži četvrto mjesto u poretku konstruktora, a neki potezi mladog Španjolca u Monaku bili su zaista sjajni…

Već godinama su Mercedes, Ferrari i Red Bull svijet za sebe u elitnom automobilističkom natjecanju, a ostatak se bori za četvrto mjesto u poretku konstruktora, poznato pod nazivom 'najbolji od ostatka društva'.

  • +9
Formula 1, VN Monaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Otkad je započela hibridna era, McLaren se nije bio u stanju probiti niti do te pozicije, a imao je sezona u kojima je zajedno s Hondom završavao na predzadnjem mjestu u ukupnom poretku.

Baš zbog toga Fernando Alonso je izgubio strpljenje i otišao iz Formule 1, no ostao je povezan s McLarenom koji mu je ove godine katastrofalno loše pripremio bolid za 500 milja Indianapolisa pa nije uspio proći ni kvalifikacije.

No, za momčad iz Wokinga stvari u Formuli 1 idu na bolje otkad nema Alonsa. Zamijenio ga je mladi Lando Norris koji od prvog nastupa među elitom pokazuje svoj talent, a još bolji je Carlos Sainz koji je stigao u momčad iz Renaulta te iz utrke u utrku redovito osvaja bodove.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Posebno dobar bio je sin istoimenog reli šampiona u Monaku prošle nedjelje gdje je zadržao iza sebe dva brza bolida Tora Rossa i završio na šestom mjestu. Impresivno je bilo njegovo dvostruko pretjecanje vanjskom stranom Albona i Kvjata u trećem zavoju prvog kruga.

'Čini se lako osvojiti šesto mjesto, ali iza toga je stajala teška borba. Pretjecanje vanjskom stranom i pritiskanje kad je bilo najvažnije je to donijelo. Svoj najbrži krug sam odvezao baš kad sam izašao iz boksa, što pokazuje da smo bili najbolji kad je bilo najvažnije,' naglasio je 24-godišnji Sainz.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

McLaren ima 30 osvojenih bodova, a slijedi ga Racing Point sa 17. Bolid se čini boljim nego prošlih godina pa Sainz i Norris imaju dobre izglede obraniti svoje četvrto mjesto do kraja sezone te donijeti nadu navijačima britanske momčadi da ipak u budućnosti dolaze bolja vremena…