ODLUČUJE PILOT

McLaren Hamiltonu nudi manje, Mercedes čeka

22.09.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Čelni čovjek McLarena Martin Whitmarsh napokon je priznao kako njegova momčad pokušava pridobiti Lewisa Hamiltona, svjetskog F1 prvaka iz 2008. godine, na potpisivanje produljenja ugovora uz financijski slabije uvjete

Iako su engleski mediji nagađali kako je McLaren Hamiltonu spreman ponuditi petogodišnje produljenje prema kojem bi trebao zaraditi oko 100 milijuna funti, istina je drugačija. Naime, u McLarenu, čiji je član od svoje 13. godine života, nude mu produljenje vrijedno 10 milijuna funti godišnje, što je pet milijuna manje nego li zarađuje prema aktualnom ugovoru koji mu istječe na kraju sezone, navodi Daily Mail.

'Siguran sam da će Hamilton htjeti više novca, a ja sam siguran da ćemo mi htjeti platiti manje. Tako posao normalno funkcionira,' kaže Whitmarsh, koji ipak vjeruje da će pregovori oko produljenja završiti uspješno jednom kada to postane prioritet.

'Čini se kao da traje dugo vremena zbog špekulacija, ali kada se sjedne za stol i sve se posveti novom ugovoru, onda to ne traje dugo.'

Nije tajna da Hamiltona u svojim redovima želi Mercedes koji mu je spreman ponuditi oko 60 milijuna funti za trogodišnji ugovor, pa ostaje za vidjeti koliko je dugo britanski vozač spreman čekati da postane prioritet u McLarenu.

Jensona Buttona, Hamiltonovog momčadskog kolegu, u petak su novinari u Singapuru upitali koga bi želio kao potencijalnu zamjenu za sunarodnjaka, a ovaj je odgovorio u šali:

'Volio bih nevjerojatnog Hulka, on je sjajan.'

Kasnije je Button požurio pojasniti da je mislio na zelenog diva, fiktivnog lika iz stripa, a ne Nicu Hülkenberga, njemačkog vozača Force Indije.