OKRŠAJ VELIKANA

McEnroe napada suca, Goran razbija rekete

06.07.2010 u 19:58

Bionic
Reading

U sklopu projekta 'Let's DU it!' u Dubrovniku će se u četvrtak, 8. srpnja, održati humanitarni teniski dvoboj svjetskih legendi Gorana Ivaniševića i Johna McEnroea. Tim povodom su dva velikana tenisa u hotelu Argentina u Dubrovniku održala konferenciju za novinare na kojoj su najavila taj spektakl

Iako je cijena ulaznice bila čak tisuću kuna, gotovo je svih 615 mjesta prodano, a sav prihod odlazi za Dječji odjel bolnice u Dubrovniku. Prijenos meča ide u desetak zemalja, kao i na HRT-u te Eurosportu.

'Sve je ovo odraz mojih razgovora s Marijanom Pančevskim, teniskim sucem iz Dubrovnika. Odavno smo pričali što bismo ovdje mogli napraviti i sada se otvorila prilika da je John mogao doći i tako uveličati ovu priču', rekao je Ivanišević.

Odlično raspoložen pred novinarima je bio John McEnroe.

'Meni u ugovoru stoji da se moram derati na suca i da ne smijem pobijediti jer će me u suprotnom deportirati iz zemlje. Goran mora razbiti barem jedan reket', objasnio je američki tenisač.

Susret Ivanišević - McEnroe odigrat će se u četvrtak, 8. srpnja, ispred Kneževa dvora u 18 sati.

U srijedu, na teniskim terenima stadiona u Lapadu održat će se Dječji dan s početkom u 11 sati, a velikani svjetskog tenisa koji će igrati s djecom, zbog koje su i stigli u Dubrovnik, očekuju se oko 18 sati. I ovom prigodom je istaknuto kako su Goran i John svoj honorar, koji inače uvijek naplaćuju diljem svijeta, donirali te igraju besplatno.