svaka mu čast

Mbappe progovorio o potezu kojim je zadivio svijet: Meni taj novac nije trebao...

12.10.2018 u 09:37

Bionic
Reading

Kylian Mbappe spasio je ovog četvrtka Francusku od poraza u prijateljskoj utakmici protiv Islanda, a također je otkrio zašto se odrekao svog honorara za Svjetsko prvenstvo te zašto uopće ne razmišlja o Zlatnoj lopti...

Mladi 19-godišnji napadač bio je jedna od ključnih figura Deschampsove izabrane vrste na putu do svjetske titule, a od četiri pogotka koliko je postigao na SP-u najvažniji je bio onaj protiv Hrvatske u finalu.

  • +11
Njemačka - Francuska, Liga nacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U istom stilu nastavio je Mbappe igrati i posljednjih mjeseci, a na sebe je ponovo skrenuo pozornost za vikend kada je za PSG u derbiju s Lyonom zabio četiri pogotka, da bi ovog četvrtka iz penala izjednačio na 2:2 u 90. minuti i tako spasio Francusku od poraza od Islanda u Guingampu.

Očekivano, jedna od tema nakon susreta bila je Zlatna lopta za koju je nominiran, no odgovorom je iznenadio novinare.

'O Zlatnoj lopti ne razmišljam, jer kad bih previše razmišljao, postao bih individualac. Radije razmišljam o svojoj momčadi, suigrači iz PSG-a i reprezentacije su i tako zaslužni što sam uopće nominiran,' naglasio je Kylian Mbappe koji je zadivio svijet i time što je kompletan honorar sa SP-a darovao u humanitarne svrhe. Radilo se o oko pola milijuna eura.

'Dovoljno zarađujem. Mislim da je važnije pomoći onima kojima treba. Ima puno ljudi koji pate i koji su bolesni, a od onih poput mene se očekuje da pomognemo. Taj novac meni ne bi puno značio, a njima bi mogao,' kaže zlatni dečko francuskog nogometa koji svojim zrelim razmišljanjem pokazuje koji je pravi put za svakog nogometaša...