BEZ ZADNJEG DVOBOJA

May zapeo u gradskoj gužvi i propustio finale

16.02.2012 u 22:43

Bionic
Reading

I prije početka dvoboja Zagreba i Cedevite zavrtjela se zanimljiva priča oko Seana Maya koja je rezultirala činjenicom da je Zagreb finale igrao s igračem manje na klupi

Tijekom popodneva došla je zabrana Mayovog novog kluba Montegranara da američki centar u finalu kupa odigra završnu utakmicu za Zagreb.

'Saznao sam u vijeme ručka i ljudima iz uprave rekao da je, što se mene tiče, bolje da May ne igra. Shvaćam više interese kluba i razumijem da su važniji od mojih, ali ja bih radije riskirao visok poraz bez njega nego riskirao ovakav rasplet,' kaže nakon utakmice trener Zagreba Androić

Zagreb se nije mirio sa zabranom iz Italije i upornom diplomacijom je uspio isposlovati da May ipak nastupi. No, utakmica je trebala početi za pola sata. Iz zapisnika je ekspresno izbrisan mladi centar (219 cm) Robert Rikić i vraćen May, po kojega je žurno poslano vozilo.

Da je May bio iole zainteresiran za rezultat svog kluba, bio bi u dvorani, ali on je uživao u posljednjoj večeri u Zagrebu (u petak leti za Rim) i na kraju balade nije stigao na vrijeme. Na tribini je završio i Rikić i Zagreb je imao jedno centarsko rješenje manje.

May je već u polufinalu protiv Zadra bio igrač Montegranara, ali tijekom tog dvoboja je nezgodno pao na leđa i bolno se uhvatio za koljeno, što je bio signal novim poslodavcima da zaustave daljnje rizike. Na kraju su čak i pristali na rizik, ali prekasno.