DRAMA U ZADNJEM KRUGU

Max Verstappen poslije utrke frustrirano urlao, a kasnije pred novinarima glumio filozofa: Koliko se često to događa? Nikad!

03.08.2020 u 08:03

Bionic
Reading

VN Velike Britanije okončana je na dramatičan način, sretnik je na kraju bio Lewis Hamilton iz Mercedesa, a Max Verstappen (Red Bull) morao se zadovoljiti drugim mjestom iako je moglo za njega završiti još bolje

Utrka nije bila previše uzbudljiva, jer su bolidi Mercedea dominirali, a onda je u zadnjih par krugova počeo kaos s gumama. U 50. krugu (od 52) Fincu Valtteriju Bottasu (Mercedes), koji je bio drugi od starta do tog trenutka, probušila se prednja lijeva guma te je na kraju ostao bez bodova, a Nizozemac Verstappen, koji je najveći dio utrke proveo na trećem mjestu, skrenuo je u boks po novi set guma računajući kako će se i iz boksa vratiti na drugo mjesto, a u posljednjem bi krugu utrke sa svježim gumama lovio najbrži krug na utrci što bi mu donijelo dodatni bod.

No pošto je u zadnjem krugu guma pukla i vodećem Hamiltonu, ulazak u boks je Verstappena možda koštao ukupne pobjede, jer je u posljednji krug ušao sa 30 sekundi zaostatka za Britancem, a na kraju se ta razlika smanjila na samo 5.856 sekundi.

Hamilton je opisao kako se osjećao o čemu više možete čitati OVDJE, a iz Red Bulla su sada objasnili da li im je žao što se nisu kockali. Naravno, oglasio se i sam Verstappen.

'Bili smo zabrinuti kad je Valtteriju pukla guma jer je i Max prijavljivao značajne vibracije. Odlučili smo se na novi set guma i vidjeli smo da su gume koje su skinute s bolida bile dosta oštećene. Nema garancije da bi uopće došao do kraja utrke. Prema tome, imamo dojam da smo izgubili s Lewisovom srećom na kraju, ali nema jamstva da nama guma ne bi pukla da smo ostali na stazi. Sve u svemu, mislim da moramo biti zahvalni što nam je Bottas poklonio poziciju, ali okus je malo gorak. Lewisa sreća jednostavno prati i mi smo propustili pobijediti. No, čestitam mu. Imali su vrlo dominantan bolid', izjavio je šef Red Bulla Christian Horner.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 2.8.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Na radiju Red Bulla Verstappen je na kraju utrke frustrirano vikao, ali je pred novinarima ispao filozof. Na pitanje je li trebao riskirati i nastaviti, ovako je odgovorio:

'Da, ali mogla mi je puknuti guma i tada bih izgubio više. U tome je stvar, uvijek je lako kasnije reći da ste trebali nastaviti, ali tko bi rekao da će se Lewisu to dogoditi? Koliko se često to događa? Normalno nikad. Dakle, ne žalim ni za čim, mislim da smo donijeli ispravnu odluku, ali kažem, lako je komentirati nakon toga, ali to tada ne znate, i mislili smo da je to ispravna odluka. I dalje to mislim, da je ispravna odluka.Mercedesi su zasluženi pobjednici. Nije da ovdje sjedim razočaran i uzrujan što sam drugi. Normalno bismo bili treći.'

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.