OSVRT NA SEZONU

Max Verstappen o svojoj najboljoj utrci, ali i jednoj izjavi Ferrarija koja mu je ostala u pamćenju: To je jako teško napraviti!

05.12.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Red Bull je uživao u jednoj od svojih najjačih sezona ikad, ostvarivši 17 pobjeda u 22 utrke i osiguravši dvostruki uspjeh u prvenstvu po prvi put od 2013. godine

Unatoč sporovima izvan staze, Red Bull je na njoj bio gotovo besprijekoran. Nakon što su se riješili problemi s pouzdanošću bolida na početku sezone, Red Bullovi su pomeli konkurenciju.

Svjetski prvak Max Verstappen bio je dominantna sila, ostvario je rekordnih 15 Grand Prix pobjeda u jednoj sezoni.

U razgovoru za RacingNews365.com napravio je mali osvrt na sezonu. Od 22 utrke za koju smatra da mu je bila najjbolja.

'Spa, rekao bih. Na VN Belgije bolid je bio jako dobar, ali također mislim da je sve jednostavno kliknulo. Ponekad imate ove vikende kada je sve jednostavno fantastično. Čak i da smo startali posljednji za tu utrku, svejedno bismo je pobijedili! Toliko smo bili nadmoćni', uvjeren je Nizozemac.

A najgora izvedba u 2022?

'Što se tiče općeg ukupnog učinka, Brazil je vjerojatno jednak Melbourneu, tamo smo također bili prilično loši. Općenito, tempo je bio užasan. Imali smo puno problema u kvalifikacijama, s ravnotežom u utrci i uništavali smo gume. Tako da je to vjerojatno bilo prilično ravnomjerno', odgovorio je Verstappen.

Niz uspjeha sredinom sezone za Red Bull postupno je doveo do toga da težnje Ferrarija i Charlesa Leclerca prema prvenstvu nestanu.

Verstappena su pitali vjeruje li da je njegova dominantna izvedba na VN Belgije bila mjesto gdje je Ferrarijevo prvenstvo nestalo.

'Osobno, mislim da je to bila Francuska', pričao je Verstappen, misleći na svoju pobjedu koja je došla nakon što je Charles Leclerc ispao iz utrke.

'Kada ste već u tako velikom nedostatku s bodovima, vrlo je teško suparnicima vratiti se.'

Nakon utrke na stazi Paul Ricard, šef momčadi Ferrari Mattia Binotto dao je ambicioznu izjavu rekavši da 'nema razloga' zašto Ferrari ne može pobijediti u preostalih deset utrka. To je bilo nešto čega se Verstappen sjećao nakon pobjede na VN Francuske…

'Stvarno je teško pobijediti u svakoj pojedinoj utrci. U Ferrariju su to rekli odmah nakon VN Francuske, ali to je jako teško. Čak i ako imate najbrži bolid, napraviti nula pogrešaka i učiniti to, vrlo je teško.'