talijani se raspisali

Maurizio Sarri otkrio karte i želi da se Juventus čim prije riješi Hrvata; i to ne jednog, nego obojice

10.10.2019 u 06:36

Bionic
Reading

Juventus je u nedjelju pobijedio u velikom derbiju milanski Inter te preuzeo vrh Serie A. Naravno, nakon te pobjede u Torinu su se napunili novom dozom samopouzdanja, a novinari koji prate 'Staru damu' već kalkuliraju kako će Sarri u siječnju pokušati ojačati momčad. Drugim riječima, dijela igrača probat će se pošto-poto riješiti

Torinski 'crno-bijeli' od nedjelje su na vrhu tablice, a ove sezone još uvijek ne znaju za poraz u službenim utakmicama. Naravno, sve to posebno veseli trenera Sarrija, kojem nakon takvih rezultata nitko ne može ništa prigovoriti. Pa ni oni koji bi željeli u sastavu vidjeti i našeg Marija Mandžukića.

Međutim, on nije u Sarrijevim planovima, i nažalost, nije prvi put da se piše kako će napustiti Torino.

No novost je da ga se klub odrekao i da ga, po preporuci trenera, želi prodati već u siječnju.

Jedna od glavnih prednosti Sarrija je širina momčadi koju ima na raspolaganju, premda postoji opcija prema kojoj želi skratiti taj roster jer za nekolicinu igrača sumnja se da će dohvatiti Juventusov nivo.

Imajući to u vidu, Calciomercato piše kako sportski direktor Juventusa Fabio Paratici radi na izlaznim transferima Marija Mandžukića, golmana Mattije Perina i Marka Pjace već u zimskom prijelaznom roku.

Perin i Pjaca su izvan konkurencije za momčad (op.a., naš Pjaca dugo je bio na oporavku i upitno je bilo hoće li biti uopće spreman do siječnja, pa je zato i skinut s popisa prijavljenih igrača) te bi trebali razmotriti odlazak ako žele osigurati istaknutiju ulogu. No za Mandžukića je pravo iznenađenje što je izostavljen s popisa jer u ovoj sezoni nije ni dobio priliku pokazati što sve zna i može. A svi znamo da može jako puno.

Konkurencija za mjesto u napadačkom dijelu je žestoka, jer za njega se bore Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Douglas Costa i Federico Bernardeschi.

Međutim, s obzirom na to da Mandžukić može ponuditi drugačiju dinamiku u napadu svojom visinom, vještinom i trkačkim kapacitetima, mnogi su iznenađeni njegovim ignoriranjem. Ali sad se vraćamo na početak teksta - dok Sarriju ide rezultat, njegove odluke nitko ne može osporiti.

  • +6
Serie A, Inter - Juventus Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI