GIRO D'ITALIA

Matthewsovu pobjedu zasjenila teška nesreća

11.05.2015 u 22:40

Bionic
Reading

Australac Michael Matthews (Orica) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg 'Gira d'Italia' vožene od Rapalla do Sestri Levantea i dužini od 136 kilometara, a tom je etapnom pobjedom zadržao i vodstvo u ukupnom redoslijedu

Treća etapa ovogodišnjeg 'Gira' bila je ujedno i najkraća na ovogodišnjem izdanju biciklističke utrke kroz Italiju, a vozači su pred sobom imali nekoliko uspona prije završnice u Sestri Levanteu na obali Ligurskog mora. Priličan broj uspona iz konkurencije za etapnu pbojedu izbacio je veliki broj sprintera, pa je Matthews u završnom sprintu lakoćom nadmašio drugoplasiranog Talijana Fabija Fellinea (Trek) i trećeg Belgijanca Philippea Gilberta (BMC).

U ukupnom redoslijedu Matthews ima šest sekundi prednosti u odnosu na drugog momčadskog kolegu i sunarodnjaka Simona Clarkea, te 10 sekundi ispred trećeg, još jednog momčadskog kolege i sunarodnjaka Simona Gerransa.


Etapu je obilježio težak pad jednoga od kandidata za visok plasman u ukupnom redoslijedu, Talijana Domenica Pozzoviva (AG2R), koji je izgubio kontrolu nad svojim biciklom na nizbrdici 40-ak kilometara prije cilja, te je snažno udario licem o asfalt. Pozzovivo, koji je prošle godine bio peti na 'Giru', zbog toga je pada morao odustati od daljnjeg nastupa, te je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu. Srećom, liječnička služba utrke objavila je kako nije zadobio ozljede opasne po život.

REZULTATI,
3. ETAPA:
1. Michael Matthews (Aus/Orica) 3:33:53
2. Fabio Felline (Ita/Trek)
3. Philippe Gilbert (Bel/BMC)
4. Sergej Lagutin (Rus/Katjuša)
5. Paolo Tiralongo (Ita/Astana)
6. Luca Paolini (Ita/Katjuša)
7. Francesco Gavazzi (Ita/Southeast)
8. Enrico Battaglin (Ita/Bardiani Valvole)
9. Luis Leon Sanchez (Špa/Astana)
10. Yonathan Monsalve (Ven/Southeast) svi isto vrijeme
UKUPNO:
1. Michael Matthews (Aus/Orica) 8:06:27
2. Simon Clarke (Aus/Orica) +6
3. Simon Gerrans (Aus/Orica) +10
4. Esteban Chaves (Kol/Orica) +10
5. Roman Kreuziger (Češ/Tinkoff-Saxo) +17
6. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) +17
7. Michael Rogers (Aus/Tinkoff-Saxo) +17
8. Paolo Tiralongo (Ita/Astana) +23
9. Fabio Aru (Ita/Astana) +23
10. Diego Rosa (Ita/Astana) +23