'UGASITI VULKAN'

Matošević: Goluža diplomirao na francuskom, Srbi padaju!

27.01.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski rukometni vratar Valter Matošević, koji sada, između ostalog, piše i kolumnu na portalu www.igraliste.hr, osvrnuo se na veliki uspjeh rukometaša u Srbiji

U svojoj kolumni na www.igraliste.hr Valter Matošević se osvrnuo na igre reprezentacije po skupinama, nahvalio sve - od Balića do Vukovića, a za kraj je ostavio prostora i najavio današnje polufinale protiv domaćina - Srbije. Taj dio prenosimo.

'Čeka nas Srbija. Polufinale u paklu. Motiv više. Sami protiv svih, što bi rekli navijači Armade. Srbi igraju dobro, a publika je njihov igrač više. Igrat će s osmoricom, što je prihvatljivo, protiv toliko igrača možemo, posebice kada je onaj osmi - izvan terena, ali samo da suci ne padnu pod utjecaj - beogradskog ludila. Igračima preporučujem da se sucima ne bave jer će sebe dovesti u stanje nervoze i panike, a onda sami sebi postajemo najopasniji protivnici.

Srbi? Vratar Stanić je fenomenalan. Ima 41 posto obrana. Najopasniji su s vanjske pozicije gdje su prve figure Ilić i Vujin. Dobro surađuju s pivotom Stojkovićem, odnosno Toskićem. Mislim da će Goluža protiv njih zaigrati s obranom 5-1 i tako zaustaviti udarni dvojac. Ilić je veliki znalac, brz na nogama, Vujin je statičan, samo traži prostor za šut. Tu je i debitant - veteran, Čutura, koji dobro povezuje konce napadačke igre s Vučkovićem. Obrana 5-1 i dobar dogovor, kompaktnost. Vori i Kopljar to mogu riješiti, uz čarobnjaka Alilovića među vratnicama. Moramo spriječiti srpsku agresivnu igru na samom početku utakmice i na taj način utihnuti gledalište, ugasiti vulkan.

Izbornik Slavko Goluža je sigurno dobro proučio sve slabosti domaćina, pronašao dobitnu formulu. Da je veliki trener pokazao je u susretu s trikolorima. Bio je to njegov diplomski rad. Uvjeren sam u uspjeh naše selekcije. Na kraju će odlučiti širina klupe.'