NOVO PRIZNANJE

Matić petu godinu najbolji veznjak u Kini

26.12.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Hrvatskog nogometaša Darka Matića (30), koji nastupa za momčad Beijing Guoan iz Pekinga, sportski su novinari i nogometni stručnjaci petu godinu za redom proglasili najboljim veznim igračem kineskog prvenstva

'Mnogo mi znači ovo priznanje jer ono potvrđuje moj višegodišnji kontinuitet dobrih nastupa u Kini gdje se nogomet strelovito razvija', izjavio je u ponedjeljak Matić za Hinu.

On je sa svojom momčadi Beijing Guoan u minulom prvenstvu osvojio drugo mjesto te će nastupati u Azijskoj ligi prvaka koja se igra po ugledu na Europsku ligu prvaka.

'U posljednje vrijeme u Kini me stalno pitaju za više nogometaša i trenera iz Hrvatske jer uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije Kinezi cijene i pokazuju želju za angažmanom hrvatskih nogometaša i stručnjaka', rekao je Matić, dodajući da Kinezi žele unaprijediti svoj nogomet ulaganjem znatnih financijskih sredstava u njega, ali i dovođenjem stranih nogometaša i trenera.

'Kinesko će nogometno tržište u nadolazećim godinama postajati sve primamljivije', smatra Matić.

Engleski web sitem Goal.com je 2010. godine izabrao Matića, na poziciji zadnjeg veznog igrača u paru sa proslavljenim brazilskim nogometašem Rivaldom koji je tada igrao u Uzbekistanu, u najbolju momčad azijskog kontinenta.
Matić je 2008. i 2009. godini izabran za najboljeg stranog nogometaša u Kini.