reprezentativci već na kvarneru

Mateo Kovačić posve iskreno o razlozima poraza protiv Slovenije, a posebno impresionira kakvom je ocijenio igru naše reprezentacije

25.03.2021 u 14:31

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Chelseaja, 26-godišnji Mateo Kovačić, koji je sudjelovao u hrvatskom porazu kod Slovenije (0:1) do 83. minute, u četvrtak je bio dostupan medijima

Hrvatska je odmah nakon poraza 0:1 od Slovenije u Ljubljani otputovala na Kvarner, gdje će se pripremati do sljedećih ispita u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine.

Naravno, nakon lošeg starta, pomalo i neočekivanog, u hrvatskoj vrsti nikome nije bilo ugodno izaći pred novinare, ali taj dio posla ipak se morao odraditi. Tu je obvezu ovog puta odradio Mateo Kovačić.

'Bolje da se dogodilo sada nego kasnije, ali sigurno da nije dobro. Nismo odigrali pravu utakmicu, razočarani smo. No, ima još puno utakmica, sigurno je da ćemo se popraviti, to jest moramo ako se želimo kvalificirati', naglasio je veznjak Chelseaja Kovačić.

Kaže da ne krivi romb kao taktiku, već pristup momčadi susretu sa Slovenijom.

'Bolja smo momčad, ali to nismo u taktičkom i trkačkom smislu prikazali. Ne bih krivio taktiku, već nas'.

Veznjak Chelseaja komentirao je i činjenicu da je naporno igrati tri utakmice u sedam dana.

'Nedostaje nam vremena i zajedničkih treninga, naravno da bi to bilo bolje, ali tako je kako je. Slovencima je bilo isto. Moramo brzo okrenuti stranicu i u subotu pokazati naše pravo lice'.

Prema njegovim riječima, Hrvatska će se vratiti u igru za prvo mjesto u skupini jer vremena za popravak ima.

'Trebamo šest bodova iz dvije utakmice, da bi smirili ovu situaciju. U nogometu ne može sve biti bajno, po nas je krenulo loše, ali mislim da ćemo uz našu kvalitetu to ispraviti'.

Protiv Cipra u subotu, odnosno protiv Malte u utorak, bit će potrebno puno strpljenja.

'Ne smijemo primiti gol na početku kao protiv Slovenije. Jako je bitna širina klupe, trebat će nam svi igrači. A njih Hrvatska, hvala Bogu, ima dovoljno'.

Kako Kovačić kaže, o Euru, a koji je za tri mjeseca, još se ne razmišlja. Sada su svima u fokusu dvije utakmice u Rijeci, protiv Cipra i Malte.

  • +50
Slovenija - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2022. u Kataru Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL