odjeci Lige prvaka

Mateo Kovačić je nakon utakmice s Portom glavna tema u Chelseaju; trener i suigrač iskreno progovorili o Hrvatu i dali mu do znanja što misle o njemu

08.04.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Mateo Kovačić i Jorginho su držali vezni red Chelseaja i to nije prošlo nezapaženo

Chelsea je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s 2:0 pobijedio Porto i tako napravio ogroman korak prema polufinalu Lige prvaka. Iako je londonski sastav slavio golovima Masona Mounta i Bena Chilwella, Porto je statistički bio puno bolja momčad.

Portugalci su primjerice imao čak 12 prilika za zabiti gol, ali niti jednu nije uspio iskoristiti. Jedina statistika koja je išla u korist Cgelseaja je posjed lopte koji je iznosio čak 61 postp. Trener Thomas Tuchel je posebno bio oduševljen Mateom Kovačićem i Jorginhom koji su dirigirali sredinom terena.

'Njih dvojica su naporno radili. U njih se uvijek možete pouzdati. Obojica su pomogli graditi akcije, a njihovo je prisutstvo u drugom poluvremenu bilo još naglašenije. Znate da je Kova uvijek vriejdan i zato njegove lopte nekad nisu precizne, ali on je ogromna pomoć za sve', rekao je Tuchel pa dodao:

'Jorgi više gradi prema naprijed, donosi dobre odluke i pomaže nam skinuti pritisak. Oni su dobar tandem. Kako se utakmica razvijala bili su sve bolji i bolje kontrolirali susret za nas. Napravili su točno ono što smo od njih trebali', rekao je Tuchel.

S trenerom se slaže i strijelac jednog od golova Ben Chilwell.

'Dečki u veznom redu su bili briljantni. Kova i Jorgi odigrali su fantastično. Diktirali su situaciju u sredini terena, a kada smo bili pod pritiskom su vrhunski čuvali loptu i omogućili nam da dođemo do zraka', rekao je Chillwell.