PARLOV NAJBRŽA NA 3000M

Matea ni treneru nije vjerovala da je istrčala rekord

10.09.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Članica zagrebačke Mladosti, Matea Parlov postigla je državni mlađeseniorski rekord u utrci na 3000 m sa zaprekama, a kad su objavljeni službeni rezultati, ostala je šokirana odličnim dosegom na kraju sezone

Članica zagrebačke Mladosti Matea Parlov (20), studentica nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, nova je državna mlađeseniorska prvakinja i rekorderka u utrci na 3000 m sa zaprekama (10:40.79). Matea je i juniorska rekorderka na toj dionici (10:44.22). Na hrvatskom mlađeseniorskom prvenstvu Matea je osvojila prvo mjesto i u utrci na 3000 m (9:52,42). Rekord u utrci na 300 metara sa zaprekama nije očekivala; naprotiv.

'Tri dana prije početka mlađeseniorskog prvenstva trener mi je govorio da sam bolja nego prije mjesec i pol, kad je održano hrvatsko seniorsko prvenstvo. Nisam vjerovala, mislila sam da me tješi, da me želi ohrabriti. Kad sam pobijedila, rekao mi je da sam trčala u rekordnom vremenu, no ni tada nisam vjerovala. Kad je objavljen službeni rezultat, bila sam u šoku', sa smiješkom govori Matea. 
Atletikom se počela baviti prije pet godina, na nagovor trenerice Nine Katalinić.

Dotad je šest godina igrala rukomet. Isprva se pokušala baviti i s jednim i s drugim sportom, ali nije išlo. Zbog promjene podloge, trpjela su koljena. Bilo je nemoguće nastaviti na dva kolosijeka. Atletika je postala jedini Matein izbor. Sretna je zbog toga.

'Trenira me Milovan Savić, najbolji trener na svijetu, a u radu sa mnom pomaže mu Žarko Martinek', ističe Matea.

Mladost je sredina po njezinoj mjeri.

'Mi smo kao jedna sretna obitelj. Ne zove se Mladost uzalud hrvatski akademski atletski klub. U svakoj prilici pomažu mi i treneri, i tajnik Željko Žufar Žufa, i direktor Marijan Gredelj.'

Lani je počela trčati preko zapreka.

'Kenijci i Rusi su u tome najbolji', podsjeća.

Sad vježba na usavršavanju tehnike. Da bi bila još brža, još kvalitetnija. U atletici nikad nije kasno za dobar rezultat. A već je pravi pothvat ispuniti normu za olimpijske igre, primjerice. Oduševljava je ozračje u tom sportu.

'Bodrimo jedni druge bez obzira na to tko je iz ovog, a tko iz onog kluba. A na putovanjima, što me posebno veseli, uvijek stječeš nova poznanstva', podsjeća Matea. 
Vedra, nasmijana. Zahvalna obitelji i prijateljima na potpori.

'Eto, baš na mlađeseniorskom prvenstvu bili su mama, tata, brat, teta i tetak', nasmije se na kraju Matea.