spektakl u zagrebu

Mate Pavić uoči meča protiv Indije i borbe za završni turnir Davis Cupa: Očekujemo nezgodan meč

02.03.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Očekujemo nezgodan meč jer Indija ima širok kadar igrača, kazao je hrvatski tenisač Mate Pavić najavljujući kvalifikacijski susret za odlazak na završni turnir Davis Cupa u Madrid protiv Indije kojeg Hrvatska igra 6. i 7. ožujka u Zagrebu

'Očekujemo nezgodan meč, oni imaju širok kadar igrača, imaju opcija. Pitanje je tko će igrati točno, (Rohan) Bopana će biti sigurno u timu. Sve su to iskusni, prekaljeni igrači. Jesu neke najbolje godine iza njih, pogotovo za Leandera Paesa koji ima 46 i vjerojatno mu je ovo jedan od posljednjih Davis Cupova. No on sigurno i dalje ima 'forze' u sebi da odigra na visokoj razini meč. Bit će nezgodno', ocijenio je Pavić. Meč parova je na rasporedu u subotu.

Leander Paes je nekada bio prvi na ljestvici parova kao i Pavić, a ni jedan drugi tenisač nema toliko pobjeda u paru kao on, čak 44.

'On ima veliko iskustvo, on je i dalje opasan. No, jednostavno nije na nivou kao što je bio, što je normalno s godinama, ali treba reći da je u Dubaiju dobio Dodiga i Polašeka koji su trenutno jedan od najboljih parova na svijetu. On ima u sebi to da odigra meč na dobroj razini i jako sam siguran da ako bude tako igrao da će biti opasno', dodao je Pavić.

Osvrnuvši se na početak sezone u kojoj je prije nepunih mjesec dana osvojio turnir u Montpellieru zajedno sa srpskim tenisačem Nikolom Čačićem, Pavić je ocijenio da je to dobro za njegovo samopouzdanje.

'Cilj je ponoviti 2018. koja je bila spektakularna sezona, a to će biti teško. Jako dobra stvar za mene i za samopouzdanje je da se u ranoj fazi sezone osvoji titula', kazao je Pavić dodavši da se posebno veseli susretu protiv Indije.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija 6. i 7. ožujka u Zagrebu dočekuje Indiju, a predvodi je Marin Čilić. Osim njega i Pavića izbornik Vedran Martić je pozvao i Bornu Goju, Ninu Serdarušića te Ivana Dodiga. Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić je otpao zbog ozljede.

Indija dolazi u Zagreb u najjačem mogućem sastavu u kojem je najbolje rangirani igrač u pojedinačnoj konkurenciji 22-godišnji Sumit Nagal (ATP - 127.), a snažan veteranski par će činiti 39-godišnji Rohan Bopanna i 46-godišnja legenda Leander Paes. Uz spomenutu trojicu, indijski Davis Cup izbornik Rohit Rajpal u Zagreb dovodi 30-godišnjeg Prajnesha Gunneswarana (ATP - 127.) i 25-godišnjeg Ramkumara Ramanathana (ATP - 180.).

Susret Hrvatske i Indije koji se igra u zagrebačkom Domu sportova bit će jedan od dvanaest kvalifikacijskim okršaja, a pobjednici će se na turniru u Madridu priključiti prošlogodišnjim polufinalistima Španjolskoj, Kanadi, Velikoj Britaniji i Rusiji te reprezentacijama koje su dobile pozivnicu - Srbiji i Francuskoj.