PRIJATELJSKI TURNIR

Masovna tučnjava srpskih i grčkih košarkaša

20.08.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Posljednja utakmica pripremnog turnira, tradicionalnog Acropolis cupa, bila je sve samo ne košarkaška. Pri rezultatu 74:73 došlo je do opće tučnjave grčkih i srpskih košarkaša

Pet tisuća gledatelja u atenskoj dvorani, u kojoj se igrala utakmica Acropolis cupa između Grčke i Srbije, imalo je prilike gledati i opću tučnjavu igrača obaju sastava.

Pri vodstvu 74:73 za domaćine nepotrebno je zaiskrilo. Počelo je nesportskim prekršajem Miloša Teodosića nad Antonisom Fotsisom. Grku su živci očito radili, iako se srpski košarkaš povlačio. Srbin je za vrat uhvatio Grka, nakon čega je ovaj pljunuo i nasrnuo na njega. Naravno, bio je to signal ostalima da se uključe u šoru.

Grčka televizija pokazala je snimku opće tučnjave koja je trajala tri minute, a pritom se je moglo vidjeti kako je srpski centar Nenad Krstić stolicom pogodio u glavu Grka Ioannisa Bourossisa, kojemu je nakon toga potekla krv.

Grčka policija je nakon utakmice uhitila Krstića zbog 'kršenja zakona o sprečavanju nasilju na sportskim terenima', no već drugo jutro Krstić je pušten.

'Pokušao sam se ispričati Bourousisu, jer nisam nikog htio pogoditi stolicom. Napravio sam to u afektu, ali sam se branio. Još jednom ću se pokušati ispričati Bourousisu', kazao je Krstić.

Utakmica je odlučivala o prvom mjestu na turniru, a napetosti je bilo i prije izbijanja tučnjave, pa je izbornik Srbije Dušan Ivković nakon rasprave sa sucima isključen pred kraj treće četvrtine.