KANAĐANIN OBEĆAO NASLOV

Marty Raymond i iduće sezone na klupi Medveščaka

20.03.2012 u 14:55

Bionic
Reading

Marty Raymond, koji je u svojoj prvoj godini na klupi Medveščaka osvajanjem drugog mjesta u regularnom dijelu i plasmanom u polufinale doigravanja ostvario najveći uspjeh tog kluba u EBEL ligi, dogovorio je s upravom "Medvjeda" nastavak suradnje i iduće sezone

'Vratit ću se iduće sezone po naslov prvaka. Nismo daleko od toga, idemo u pravom smjeru', rekao je Raymond na konferenciji za novinare.

Kanadski stručnjak nije htio otkriti koji će igrači ostati u ekipi, a koji otići, budući da se razgovori još vode, ali je najavio da će zadržati postojeću jezgru, uz nužne korekcije.

'Ne bi bilo fer govoriti o imenima. Imamo ideju koga ćemo zadržati, ali je prerano da s time idemo u javnost. Želimo zadržati bazu koja već postoji, ali će iduće sezone ipak biti promjena', rekao je Raymond.

Ocijenio je da s potpuno istom momčadi vjerojatno ne bi mogli osvojiti naslov prvaka budući da ima nekih igrača koji se ne uklapaju u njegovu viziju sastava.

'Odlični su to hokejaši, ali nam jednostavno ne pašu', kazao je Raymond.

Naglasivši kako u momčadi želi karakterne igrače koji su posvećeni jednom cilju - osvajanju titule - nekolicini sadašnjih igrača zamjerio je nedostatak fizičke spreme i manjak sportskog načina života.

Najavio je da način i sustav igre neće doživjeti bitnije promjene, ali će nekih adaptacija zasigurno biti. Naglasivši kako je još veći napredak u igri itekako moguć, trener je ocijenio kako Medveščak treba biti čvrsta, ali ne i gruba momčad koja se ne zna kontrolirati.

Kapetan 'medvjeda' Alan Letang najavio je kako želi završiti sportsku karijeru u Zagrebu, koji, kako je rekao, zaslužuje naslov prvaka.

'Imamo nevjerojatnu potporu navijača, najbolji su u Europi. Sretan sam što sam u Medveščaku i nadam se da ćemo dogovoriti suradnju i za iduću sezonu', rekao je Letang.

Medveščak je s 255.372 gledatelja na domaćim utakmicama u Zagrebu, uz prosjek od 8512 po utakmici ove sezone postao 12. hokejaška momčad u Europi po gledanosti.

Na konferenciji je rečeno i da je Medveščak u protekloj sezoni uz pomoć svojih navijača, partnera i obožavatelja aktivno radio na prikupljanju sredstava za program "STOP NASILJU MEĐU DJECOM" te da je kroz različite akcije uspjio prikupiti ukupno 141.368,20 kuna koje su donirali UNICEF-u.