AKTIVNI ODMOR 'MEDVJEDA'

Martinović: Na pripreme dolazim 100 posto spreman

17.05.2012 u 08:08

Bionic
Reading

Saša Martinović odradio je svoju prvu sezonu s Medveščakom i nedugo nakon polufinalnog poraza od KAC-a otišao do 'svoje' Njemačke na odmor. Od tamo je za tportal dao kratki intervju vezan mahom uz očekivanja u narednoj sezoni

Iza Saše Martinovića je 51 utakmica u dresu Medveščaka, prva sezona u zagrebačkom klubu i Ebel ligi. Nakon dolaska iz Njemačke ambicije su bile vrlo visoke; momčad je imala odlučne namjere da osvoji naslov prvaka, rezultati su bili sjajni, no na kraju se Klagenfurt pokazao kao nepremostiva prepreka do finala.

Nitko od igrača i vodstva kluba nije krio razočarenje, pa tako ni 27-godišnji Martinović koji se već mjesec dana odmara u Njemačkoj. No unatoč godišnjem odmoru, prema vlastitim riječima, ne odustaje od svakodnevnih treninga i 'pumpanja' snage za narednu sezonu.

'Medvjedima' je godišnji odmor započeo koji tjedan prije od očekivanja. Je li splasnulo razočarenje proteklom sezonom?
Iskreno, još uvijek sam malo razočaran. Mislim da smo mogli napraviti više, barem izboriti finale. No to je sad iza nas, treba se pomiriti s time i iduće sezone nadoknaditi propušteno.

Što očekujete od iduće sezone? Je li finale dovoljno ili je vaša ambicija samo osvajanje naslova?
Pazite, svaki igrač razmišlja o tome da osvoji naslov, to je ambicija zbog koje se bavimo sportom. No realno, još je rano pričati o tome. Idemo prvo vidjeti kako će izgledati nova momčad i kako ćemo funkcionirati pa ćemo onda razgovarati o naslovu. To ne znači da ga se unaprijed odričem, nego samo da treba biti mudar i vidjeti kakvi smo mi i kakvi su nam suparnici.

Odmor vam je započeo prije više od mjesec dana. Održavate li tjelesnu spremu, trenirate po nekom planu ili je sad zaista vrijeme odmora i iščekivanja početka priprema?
Ja sam profesionalac i ne mogu si dopustiti da na pripreme momčadi dođem tjelesno nespreman. Treniram svakog dana, trčim, vozim bicikl i idem u teretanu.

Sasvim je jasno da uprava kluba pomno planira roster, no ono najvažnije: ostala su oba golmana. Je li to primarni uvjet za uspjeh iduće sezone?
Očito uprava kluba ništa ne prepušta slučaju pa su golmani bili među prvima u rosteru za iduću sezonu. U hokeju su vratari jako važni za ekipu i možemo biti sretni da imamo dvojicu najboljih golmana u Ebelu.

Nadaleko je poznato vaše prijateljstvo s Edinom Džekom. Jeste li se čuli nakon što je osvojio naslov u Engleskoj?
Žao mi je što nisam mogao biti u Engleskoj i gledati uživo kako Džeko i Manchester City osvajaju naslov, no gledao sam utakmicu na televiziji i odmah nakon te pobjede mu čestitao.