WTA GUANGZHOU

Martić propustila šansu za polufinale

22.09.2011 u 13:37

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela kvalificirati u polufinale WTA turnira u kineskom Guangzhouu, koji se igra na tvrdoj podlozi uz 220.000 dolara nagradnog fonda

Bolja od 20-godišnje Dućanke, 55. tenisačice svijeta i četvrte nositeljice turnira, bila je domaća predstavnica Jie Zheng 1:6, 6:4, 6:3 nakon dva sata i 10 minute igre. Bio je to prvi dvoboj ovih igračica u kojem je 28-godišnja Kineskinja, 83. igračica svjetskog poretka, znala ugrabiti svoju šansu iako je izgledalo da je nadomak poraza.

Martić je, naime, nakon lako osvojenog prvog seta, u drugom setu povela s 4:2. Pritom je u prvom setu bila suočena samo s jednom break-loptom koju je spasila, a u drugom setu je u prva tri servis-gema ispustila tek jedan poen.

No, Zheng je tada krenula s preokretom. Osvojila je pet gemova zaredom, uzela drugi set, a u trećem je napravila break za vodstvo 3:1. Petra Martić je propustila dvije break-lopte u toj dionici.

Martić je imala nešto bolju realizaciju od Zheng i na prvom i na drugom servisu, osvojila je i jedan poen više u meču, ali slaba je to utjeha. Kineskinja je svoje poene bolje rasporedila.