PORAZ NA STARTU

Martić ispala u prvom kolu Dubaija

21.02.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u 1. kolu vrlo jakog WTA turnira u Dubaiju vrijednog dva milijuna dolara. Bolja od naše tenisačice sa 6-3, 5-7, 6-3 bila je Čehinja Lucie Šafarova

U meču koji je trajao malo više od dva sata Šafarova je upisala drugu pobjedu u trećem susretu protiv hrvatske tenisačice. Iako se činilo da bi Martić nakon osvojenog drugog seta mogla iznenaditi 41 mjesto bolje rangiranu češku predstavnicu, to se ipak nije dogodilo.

Sve je loše krenulo po našu igračicu na samom startu meča kada je svoj prvi servis-gem prepustila suparnici. Vratila se u set nije, iako je imala za to priliku kod rezultata 4-3 kada je izborila jednu break-loptu. Nije ju iskoristila, a nakon toga je Šafarova još jednom oduzela servis Martić s čime je i zaključila prvi set (6-3).

Martić u drugu dionicu kreće silovito i s dva breaka u prva tri servis-gema Čehinje odlazi na 4-1, ali tada kreću problemi. Najprije je Šafarova vratila jedan break zaostaka, da bi na servisu naše tenisačice za set (5-4) vratila i drugi čime je poravnala na 5-5. Međutim, Martić ponovno oduzima početni udarac Šafarovoj i ima novu priliku za poravnanje u setovima. To i koristi, ali tek nakon tri propuštene set lopte i dvije spašene break lopte.

Odlučujući set nije donio ništa dobroga za našu igračicu koja je izgubila svoja prva dva servis-gema s kojima je, zajedno sa tri svoja, Šafarova odjurila do vodstva 5-0. Martić se nakratko vratila u set kada je zadržala svoja dva servisa i napravila jedan break za 5-3, ali Šafarova nije propustila iskoristiti drugu priliku za meč te se sa 6-3 u odlučujućem setu plasirala u 2. kolo Dubaija.

WTA Dubai, 1. kolo:

Šafarova - Martić 6-3, 5-7, 6-3
Radwanska (5) - Wozniak 6-1, 6-7(6), 7-5
Benešova - Cibulkova 3-1 predaja