RAWLE O INCIDENTU

Marshall: Nitko me nije udarao kao Štemberger

02.12.2008 u 14:33

Bionic
Reading

Amerikanac u redovima Cibone Rawle Marshall sljedeća će tri mjeseca pauzirati od igranja u NLB ligi zbog fizičkog obračuna s igračem Splita Štembergerom. Ipak, Marshall smatra da je kazna nepimjerena jer ga je suparnički igrač cijelu utakmicu provocirao

Puno se bure diglo zbog incidenta u Splitu kad su se fizički obračunali Marshall iz Cibone i Štemberger iz Splita. Kao epilog, Amerikanac iz redova zagrebačkog kluba je dobio tri mjeseca zabrane igranja u NLB ligi, dok je Riječanin u redovima Splita dobio tri utakmice kazne. U Ciboni su se žalili, no i u prvom i u drugom stupnju njihova je žalba odbijena. Glavni protagonist priče Rawle Marshall i dalje ne može vjerovati da mu je određena tako velika kazna.

'Život nije fer. Nije mi jasno zašto je on dobio tri utakmice kazne, a ja tri mjeseca. Nijedan igrač prije njega protiv mene nije igrao tako prljavo. Udarao me, štipao, a sudac je sve vidio i ništa nije napravio. Ja sam jednostavno morao nešto učiniti. Žao mi je što je ovako sve ispalo. Rekli su mi suigrači da mi se on htio ispričati. Pitam se ja zbog čega mi se želio ispričati. Zato što je igrao prljavo cijelu utakmicu', rekao je Marshall.

Sad ćete igrati tek jednu utakmicu tjedno. Znači li to da ćete imati više snage na utakmicama Eurolige?

'Sigurno. Imat ću i više vremena za odmor, ali i za prikupljanje snage. Dapače, pucat ću od snage, a tu snagu moram potrošiti na terenu. Dobro je u cijeloj ovoj priči što barem mogu igrati Euroligu, jer je to bio najveći razlog zbog kojeg sam došao u Cibonu. Jer se želim nadmetati s najboljima i želim da me drugi vide i primijete', odgovorio je.

Jeste li zadovoljni načinom na koji se Cibona ponijela prema Vama nakon incidenta u Splitu?

'Zaista sam zahvalan klubu koji je od prvog trenutka bio na mojoj strani. To je nešto zaista divno. Želim se Ciboni odužiti što boljim igrama na terenu', kazao je Marshall za kraj.