SJEDNICA U PETAK

Marković uz Bilića, Štimca je prekrižio

10.10.2011 u 11:57

Bionic
Reading

Sjednica IO HNS-a na kojoj se trebalo odlučivati i o sudbini Slavena Bilića i drugi puta je promijenila datum održavanja. Sada je to petak

Šerifi hrvatskog nogometa prvo su se trebali sastati u ponedjeljak, zatim u srijedu, a sada su spoj zakazali za petak. Njihovo odgađanje samo ide u prilog tome kako tamo nemaju pojma koga izabrati za novog izbornika. Iako Vlatko Marković tvrdi da je razlog nešto drugo.

'Želimo da se sve smiri, da reprezentacija dobije potreban mir i zato smo prebacili sjednicu na petak', poručio je Marković koji je bio među prvima koji je nakon debakla u Pireju izborniku želio skinuti glavu.

No, brzo je promijenio mišljenje. Čak je dan ranije stigao u trening kamp reprezentacije (nedjelja), gdje je imao miran razgovor s Bilićem.

'Dao sam podršku i izborniku i igračima. To je moja dužnost kao predsjednika', rekao je prvi čovjek HNS-a koji čak razmišlja o povlačenju, i to ove godine, ako reprezentacija ne ode na Euro.

U javnosti se kao najizgledniji kandidati za Bilićevu funkciju spominju Kranjčar i Štimac, ali ovaj posljednji je kod Markovića prekrižen.

'Štimac, nakon svega što je napravio, nema nikakve šanse za rad u Savezu', rekao je Marković i jasno dao do znanja da će stati u Bilićevu obranu na sjednici IO-a.