ČVRSTO UZ IZBORNIKA

Marković: Samo bi budale mijenjale Bilića

04.10.2010 u 08:11

Bionic
Reading

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 21 godine očekuju dvije utakmice sa Španjolskom za plasman na EURO 2011. u Danskoj. Na okupljanju Ladićevih izabranika pojavili su se i predsjednik HNS-a Vlatko Marković i njegova desna ruka Zorislav Srebrić

Nakon ždrijeba play-offa mladi Hrvati nisu imali sreće. Iako su bili nositelji dobili su reprezentaciju koju su svi željeli izbjeći – Španjolsku. Prva utakmica na rasporedu je u Burgosu (9. listopada, subota), a uzvrat u Varaždinu (12. listopada, utorak).

Čelni ljudi HNS-a na okupljanju su iskazali optimizam i vjeruju da će U-21 reprezentativci izboriti turnirsku završnicu. Prvi čovjek Saveza Vlatko Marković osim potpore odgovarao je na još neka pitanja koja nemaju veze s kvalifikacijskim okršajima, ali su u posljednje vrijeme aktualna.

Tako Marković nije želio komentirati primanje Igora Štimca kod predsjednika RH Ive Josipovića, a na kritike Miroslava Blaževića koji usput podržava kandidaturu bivšeg člana brončane generacije iz 1998. rekao je sljedeće.

'Ćiro? Nemam potrebe to komentirati, te izjave govore više o njemu nego o meni. Ma tu se on čak i ne javlja sam, nego su to naručena pisanja protiv mene. Daje potporu Štimcu? Ma neka on daje potporu kome god hoće', izjavio je za Marković pred novinarima, a prenosi Večernji list.

Što se tiče nastupa A-selekcije protiv Izraela Marković je i tu optimističan, a osvrnuo se je i na one koji smjenjuju Bilića te ih nazvao 'Bokšićima'.

'Bilić je izvanredan stručnjak, ostavio je izvanredan dojam u brojnim utakmicama da bi nekoj budali moglo pasti na pamet da ga mijenja u slučaju neuspjeha u Tel Avivu.'