PRIMANJE U SHERATONU

Marković propustio 20. obljetnicu prve utakmice

17.11.2010 u 16:55

Bionic
Reading

Iako se utakmica protiv SAD-a, prva u suvremenoj povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, odigrala 17. listopada 1990, Hrvatski nogometni savez 20. obljetnicu odlučio je obilježiti s mjesec dana zakašnjenja. Iako taj propust ide na dušu Savezu, lijepo je bilo vidjeti aktere te prve utakmice i pobjede 2:1

S mjesec dana zakašnjenja i bez konkretnog objašnjenja Hrvatski nogometni savez uoči utakmice s Maltom odlučio se prisjetiti prve međudržavne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Bilo je to prisjećanje na 19. listopada 1990. kada je Zagreb posjetila selekcija SAD-a, koju su Asanović, Zlatko Kranjčar i društvo ispratili pobjedom 2:1. Tim povodom danas je u zagrebačkom Sheratonu održano primanje za aktere te utakmice, kojem su prisustvovali svi igrači te generacije, izuzev Zlatka Kranjčara i Darka Dražića, koji su imali poslovne obveze.

Nije bilo ni aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, ali ne iz razloga što je tamo trebao biti Mladen Vedriš, već zato što je 'presidentea' mučila crijevna viroza.

Ekipu koja se prisjetila svog nastupa za Hrvatsku, a bili su to Ladić, Kasalo, Vulić, Gabrić, Mlinarić, Asanović, Shala, Cvjetković, Mladenović, Peršon, Čelić i Židan, potom su na Maksimiru pozdravili i navijači. Nažalost, ne baš mnogobrojni jer kiša je poremetila planove, pa makar i ulaznice bile besplatne. Naravno, cijelo prisjećanje nije moglo proći bez 'Ruže hrvatske' odnosno 'Mojoj majci', koju je otpjevao Mladen Bodalec.