VJERUJE U BILIĆA

Marković: Ne razmišljam o novom izborniku

10.06.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Nakon remija s Ukrajinom u Maksimiru, oglasio se i predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji vjeruje da ništa nije izgubljeno te još uvijek ne razmišlja o novom izborniku

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju glavni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković govorio je o kiksu s Ukrajincima, slučaju 'Jurić', statusu izbornika Slavena Bilića, nenadoknadivom Niki Kovaču i pogreškama stručnog stožera.

'Imali smo i ranije situacije koje su bile 'između života i smrti'. Mišljenja sam da hrvatska reprezentacija ne može odigrati još jednu ovako lošu utakmicu. I uvjerenja sam da će Engleska dobiti Ukrajinu u Kijevu. Nama bi, dakle, bilo dovoljno u preostale četiri utakmice osvojiti deset bodova. Nije to nemoguća misija', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Marković, koji je dodao da Hrvatska nema pravu zamjenu za Niku Kovača te da je sa stručnim stožerom analizirao utakmicu s Ukrajincima i došao do istog zaključka da su svi podbacili.

Osim što je predsjednik HNS-a izrazio nezadovoljstvo nekolektivnom igrom protiv Ukrajine, osvrnuo se i na verbalni sukob između veznjaka Genoe Ivana Jurića i braniča Dinama Roberta Kovača.

'Kao novi igrač u reprezentaciji, Jurić je trebao biti korektniji i pažljiviji. Slaven Bilić ima maksimalno povjerenje u Jurića, no ovaj mu je na terenu ostao velikim dužnikom', govorio je Marković koji je na kraju razgovora iskazao veliko povjerenje u Bilića.

'Mogu jedino konstatirati da HNS ima veliko povjerenje u Bilića i vjerujemo da ćemo se s njim plasirati na Svjetsko prvenstvo. Ovoga trenutka ne razmišljam o novom izborniku. Ako se plasiramo, imat ćemo Slavena Bilića kao izbornika do srpnja 2010. Što će biti kasnije – ne znam', završio je Marković.