ZADARSKI VETERAN

Marko Popović objasnio zašto je odbio moćni Panathinaikos

11.11.2016 u 10:59

Bionic
Reading

Španjolski košarkaški prvoligaš Fuenlabrada odbila je ponudu grčkog Panathinaikosa za bivšeg hrvatskog reprezentativca i svog ključnog igrača Marka Popovića, rekao je Hini glasnogovornik kluba iz predgrađa Madrida.

'Primili smo ponudu Panathinaikosa, no odbili smo ju zajedno, Popović i klub', rekao je u četvrtak Jorge Sanz, glasnogovornik Fuenlabrade.

Zadranin Marko Popović, 34-godišnji razigravač i bek šuter došao je u klub u jesen 2015. nakon što je jedno vrijeme u rodnom gradu liječio ozljede koje su ga mučile iz ruskog Himkija. Čak je, zbog obitelji i spomenutih problema s ozljedama, intenzivno razmišljao o povratku u svoj matični klub KK Zadar. Tog ljeta 2015. Popović čak nije bio ni 100% siguran, zbog brojnih ozljeda, da će moći igrati košarku na najvišoj razini. Na koncu je sve ispalo sjajno…

Tada je došla ponuda Fuenlabrade koju je sjajnim igrama odveo u play-off što mu je donijelo produženje ugovor do ljeta 2018. godine. Podsjetimo, prošle sezone Popović je bio najbolji strijelac momčadi i njen vođa pa mu je uprava još u veljači produžila, prvotno jednogodišnji ugovor, za dodatne dvije sezone.

'Ostajem jer iskustvo koje imam od prošle godine je jako pozitivno, a i odlazak u jednu formiranu ekipu usred sezone je delikatan. Proces adaptacije zna potrajati pa sam odlučio ostati', rekao je Popović za Hinu.

Pregovori su trajali neko vrijeme, službena ponuda je stigla prije nekoliko dana (navodno oko 300.000 eura), a odbijena je u utorak.

'Stvarno imponira kada te želi klub poput Panathinaikosa, ali na kraju sam ipak odlučio ostati s ovim momcima i trenerom koji naporno rade. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu', rekao je Popović zahvalivši grčkom klubu poželjevši mu sve najbolje.

Trener Panathinaikosa je Xavi Pascal, lani trener Barcelone, koji iz španjolske lige dobro poznaje Popovića. On je prošli mjesec potpisao trogodišnji ugovor s grčkim klubom. Nakon toga se ozlijedio Amerikanac Mike James te je mjesto u ekipi ponudio hrvatskom košarkašu. Panathinaikos nakon pet kola grčkog prvenstva zauzima treće mjesto iza AEK-a i Olimpiakosa, dok u Euroligi ima tri pobjede i dva poraza.

Fuenlabrada je lani predvođena Popovićem zauzela osmo mjesto u španjolskom prvenstvu čime je izborila nastup u EuroCupu. Nakon četiri kola u skupini B ima dvije pobjede i dva poraza. Popović je to natjecanje osvojio dva puta s ruskim ekipama, 2011. s Unics Kazanom, a 2015. s Himkijem. U španjolskom prvenstvu Fuenlabrada ima dvije pobjede i pet poraza. Publika u dvorani Fernando Martín, udaljenoj 22 kilometra od Madrida, redovito uzvikuje ime 1,85 metara visokog Zadranina.

'Za Fuenlabradu je bitno što je Popović ostao. On nam je jedan od ključnih igrača', rekao je glasnogovornik Sanz.

Popović je ranije igrao za Zadar, Valenciju, Cibonu, Efes Pilsen, UNICS Kazan, Žalgiris i Himki.