nova prilika

Marko Pjaca pronašao novi klub; hrvatski napadač odlazi u redove najvećeg Juventusovog rivala, a za sve je kriv jedan Hrvat

28.07.2021 u 21:48

Bionic
Reading

Marko Pjaca odlazi iz Juventusa na jednogodišnju posudbu u redove najvećeg gradskog rivala Torina kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić

Marko Pjaca je prije pet godina iz Dinama prešao u Juventus i tako postao najskuplji igrač u povijesti maksimirskog sastava. Mnogi su mu predviđali veliku karijeru, ali brojne ozbiljne ozljede su ga udaljile s tog puta.

Za Juventus je na kraju odigrao samo 21 utakmicu, a od tada je promijenio i pet klubova jer ga je Stara Dama stalno slala po posudbama. Nakon što je igrao za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht i Genou, sada prelazi u redove najvećeg Juventusovog rivala Torina.

Pjaca će u Torinu biti idućih godinu dana, a na njemu je inzistirao novi trener Ivan Jurić. Hrvatski trener je protekle dvije sezone radio čuda s Veronom što ga je dovelo do Torina koji se prošle sezone jedva spasio od ispadanja.

Jasno je da Jurić želi pojačanja kako bi klub vratio u gornji dio tablice, a jedna od većih želja hrvatskog stručnjaka bio je Marko Pjaca. Klub je i zadržao Andreu Belottija pa se nadaju da će ove sezone biti puno bliže vrhu tablice i izbjeći dramatičnu situaciju iz prošle.