NEMOĆ NA POLJUDU

Marko Livaja pobjegao Hajduku u Inter

08.04.2011 u 11:21

Bionic
Reading

Talentirani napadač Hajduka na pragu punoljetnosti, Marko Livaja, na kraju će ipak izboriti prelazak u milanski Inter, premda se Hajduk dugo opirao toj mogućnosti i cijeli slučaj prijavio Uefi

Čini se da će talentirani mladi golgeter 'bilih' Marko Livaja uspjeti u naumu da napusti Poljud i zaigra za talijanski Inter. Hajduk je dugo sprečavao tu mogućnost, najprije suspenzijom Livaje, potom je prijavio cijeli slučaj Uefi, tako da je na kraju Inter mladog napadača poslao u švicarski Lugano.

Tamo mu je zaposlio oca, preselio cijelu obitelj, no Uefa je ipak stala na stranu Hajduka i blokirala transfer. Hajduk se zainatio, nije pristajao niti na odštetu od pola milijuna eura, koliko je nudio Inter, pa je suspendirao Livaju, a jedina opcija o kojoj su željeli razgovarati je njegov povratak u Split.

No vrijeme je radilo za Livaju, koji bi uskoro trebao napuniti 18 godina i time će iz ruku Hajduka nestati i posljednji adut. Livaja će moći izabrati klub po želji, a Hajduku će pripasti simbolična odšteta za njegov razvoj, koja se procjenjuje na oko 200.000 eura.

Sudeći po uobičajenoj praksi u Interu te činjenici da Livaja već punih godinu dana nije nastupao, milanski gigant najvjerojatnije će ga proslijediti na posudbu u neki od prijateljskih klubova, poput Chieva ili Parme, gdje će se kaliti i pokušati nametnuti skautima i trenerima Intera.