ILI KUĆI ILI U PENZIJU

Mark Viduka završio europsku karijeru

12.09.2009 u 13:12

Bionic
Reading

Bivši napadač zagrebačkog Dinama, Australac hrvatskog podrijetla Mark Viduka (33), nakon 14 godina provedenih u Europi vraća se u rodnu Australiju, objavili su australski mediji

Viduka još uvijek nije odlučio hoće li okončati karijeru ili će potpisati ugovor s nekim od tamošnjih klubova, no definitivno je prekrižio igranje u nekom od europskih klubova, pa tako i povratak u Dinamo.

'Mogu vam potvrditi da Viduka ne traži angažman u Europi. Vraća se u Australiju. Ulazi u novu fazu života, no još uvijek nije odlučio hoće li nastaviti karijeru', kazao je njegov menadžer Steve Kutner.

Viduka je karijeru započeo u Melbourne Knightsima, a njegov prvi europski klub bio je zagrebački Dinamo. U Maksimiru se zadržao tri godine (1995-98), a potom je preselio u Celtic gdje se zadržao dvije godine. Od 2000. je bio u Engleskoj, a igrao je za Leeds (2000-04), Middlesbrough (2004-07) i Newcastle (2007-09).

Za australsku reprezentaciju je odigrao 43 utakmice i zabio 11 golova, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je Australija ispala u osmini finala od kasnijeg svjetskog prvaka Italije.