ljubav je obostrana

Mario Mandžukić vraća se u Juventus? Trener Allegri obožava našeg napadača te je rekao svima što misli o njemu pa je sada puno toga jasnije

28.07.2021 u 08:15

Bionic
Reading

Massimiliano Allegri vratio se na klupu Juventusa nakon dvije sezone pauze i ima samo jedan cilj - vratiti naslov prvaka u Torino. No čelnici kluba najavili su drastičnu štednju, igračima su ugovori smanjeni do 25 posto i pitanje je hoće li Allegri dobiti željena pojačanja

Pred Maxom Allegrijem je veliko iskušenje, istina je da Juventus i dalje ima respektabilnu momčad, ali hoće li mu to biti dovoljno da se s konkurentima ravnopravno bori za naslov prvaka?

Allegri je nakon okupljanja momčadi Juventusa odradio i povratničku konferenciju za medije. Očekivano, bilo je tu milijun pitanja, najviše o Cristianu Ronaldu, s kojim je Allegri navodno imao nesuglasica, a neki su bili spremni zakleti se da je baš zbog Portugalca i napustio klupu 'stare dame' u ljeto 2019. godine.

'Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Razgovarali smo jučer, kao što sam razgovarao i s drugima. Rekao sam mu da je pred nama jako važna sezona i da sam sretan što se opet susrećemo', kazao je Allegri i dodao:

'Sad je na njemu puno veća odgovornost jer smo prije tri godine imali puno iskusniju momčad dok je sada tu puno mladih igrača. Očekujem puno od njega i da preuzme odgovornost. U dobrom je stanju i spreman je.'

Potvrda je to da Cristiano ostaje u Juventusu, a čini se da je Paulo Dybala prihvatio novi ugovor.

'Očekujem puno od njega, razgovarao sam s njim i vrlo je motiviran. Postoji entuzijazam i to je najvažnije. I da, Paulo može izvoditi slobodne udarce, tako da može napraviti razliku', otkriva Allegri i dodaje:

'Imamo i Ronalda, koji dobro izvodi slobodnjake s veće udaljenosti, a i Dybalu, koji je dobar s manje udaljenosti. Ne šutiraju istom nogom, ali dobar igrač koji igra desnom nogom i dobro izvodi slobodne udarce mogao bi nam stići. Radimo na tome', rekao je Allegri i tako izravno otkrio da Juve radi na povratku Miralema Pjanića u Torino.

Ima trener Juventusa još briga - Leonardo Bonucci je izrazio želju da preuzme kapetansku traku.

'On nas je napustio na jednu sezonu. Donio je tu odluku. Ako je želi nositi, neka si je kupi i igra se njome na ulici. Leo je svjestan toga', kazao je uz osmijeh Allegri te pojasnio:

'U mojoj posljednjoj sezoni na klupi Juventusa Mario Mandžukić i Sami Khedira bili su kapetani jer je Leo pao u redoslijedu. Kapetani se biraju na osnovi vremena provedenog u klubu. U ovom trenutku Chiellini je prvi, zatim Dybala. Leonardu je od prelaska u Milan broj utakmica poništen i krenuo je od nule.'

No nakon ove rečenice talijanski mediji bliski Juventusu odmah su se 'zakvačili' za Marija Mandžukića! Ljubav Allegrija i Mandže je obostrana, trener Juventusa često ga je spominjao u svojim istupima u medijima pa se sada mnogi s pravom pitaju je li moguć Mandžukićev povratak.

Izvori bliski klubu tvrde da je u ovim kriznim vremenima sve moguće, jer teško da će se Juventus aktivirati na tržištu i trošiti stotine milijuna eura na pojačanja. Jedan od potencijalnih ciljeva povratak je Miralema Pjanića iz Barcelone, no samo ako ga Katalonci budu prodavali ili posuđivali debelo ispod cijene.

Oslonac bi trebale biti mlade snage, utakmica je puno te je Allegri najavio da će biti dosta rotacija. U isto vrijeme Juve će u novoj sezoni nominalno imati samo dvije 'čiste špice', a to su Cristiano Ronaldo i Alvaro Morata. Da se učini nešto više u dva izazovna natjecanja kao što su Serie A i Liga prvaka čini se premalo, jer sezona je duga i naporna. Treba mu još jedna špica...

I tu se u priču vraća Mario Mandžukić, slobodan igrač nakon što je proljetni dio prošle sezone odigrao za Milan. Činjenica je da Mandžo nije skup, Allegri jako dobro zna što može očekivati od njega i što može dobiti od napadača koji je zagazio u 35. godinu života. Sigurno je da bi ga koristio kao zamjenu, 'iznenađenje' s klupe... A Mandžukić ne bi imao problema oko prilagodbe, većinu suigrača dobro poznaje, kao i princip rada Maxa Allegrija. Ujedno bi imao sjajnu priliku zaključiti priču s Juventusom, naprasno prekinutu neshvatljivim odlukama tadašnjeg klupskog vodstva i trenera Sarrija.

I navijači Juventusa, u nedostatku nekih zvučnijih pojačanja, na društvenim mrežama zazivaju povratak Marija Mandžukića. Kupio ih je Mandžo svojim požrtvovnim igrama u dresu 'stare dame' i mnogi su složni da bi hrvatski veteran bio taj 'impuls' s klupe koji treba Juventusu. Sad je red na Allegriju da uputi konkretan poziv. Adresu ionako jako dobro zna...