stigao NA POTPIS UGOVORA

Mario Mandžukić viđen u novom klubu, a poznato je i koliko je milijuna eura u igri; njegova odluka baš nikome nije jasna

16.09.2019 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon što je postalo jasno kako Mario Mandžukić više nije potreban novom treneru Juventusa Mauriziju Sarriju njegovi menadžeri krenuli su u potragu za novim klubom. Tako su ga dobro obaviješteni izvori selili od Manchester Uniteda pa do daleke Kine i američke MLS lige. Kao najmanje izgledna opcija činio se odlazak u egzotični Katar, a sudeći po najnovijim informacijama, upravo je ondje viđen bivši hrvatski reprezentativac

Podsjetimo, u subotu su talijanski mediji bliski Juventusu tvrdili kako je Mario Mandžukić, kojeg ugovor sa 'starom damom' veže do ljeta 2021., praktički novi igrač MLS momčadi Los Angeles FC. No nedjelja je donijela preokret u transferu našeg napadača na kojeg u Juventusu više ne računaju.

Procurilo je kako Mandžo pregovara s momčadima iz nogometno egzotičnog Katara, što je zaista velik preokret u njegovoj karijeri i rasplet kojem se rijetko tko mogao nadati. Očito je milijunska ponuda prevagnula pa je tako Mandžukić tijekom nedjelje viđen u katarskom Al Rayyanu, klubu koji iza sebe ima najveću armiju navijača u toj zemlji, i očekuje se da bi uskoro mogao službeno potpisati ugovor. Ako je informacija točna, trener će mu biti Urugvajac Diego Vicente Aguirre, a da je momčadi hitno potreban vrhunski napadač, govore tri neriješene utakmice u prva tri kola lige koja je nedavno počela.

Spominjali su se i klubovi Al Gharafa i Al Duhail, a koji su navodno bili spremni dati bogatstvo za Mandžu... Oba su kluba iz Dohe, a Al Gharafu vodi nekadašnji srpski reprezentativac Slaviša Jokanović, dok je trener Al Duhaila Rui Faria, Portugalac koji je godinama bio pomoćnik i osoba od povjerenja Josea Mourinha.

Talijanski mediji prvi su pustili ovu informaciju u javnost, a čak su i doznali kako će Juventus dobiti 10 milijuna eura odštete dok će Mandžukić imati plaću sličnu onoj u torinskom klubu – oko šest milijuna eura godišnje uz bogate bonuse.

'Mario je tijekom godina bio vrlo važan igrač za naš klub, dokazao se na svim razinama. Istina, postoji dogovor s njim, trenerom i njegovim menadžerom. Ponuda je iz Katara', otkrio je talijanskim medijima izvor iz Juventusa.

Čim Sarri i njegovi pomoćnici u Juventusu nisu Mandžukića stavili na popis igrača za Ligu prvaka, bilo je jasno da mora napustiti klub u koji je stigao 2015. godine. Bilo je samo pitanje kamo će otići. Na koncu se, kako stvari stoje, odlučio za Katar, u kojem će jako dobro zaraditi, ali će i biti jako daleko od ljubitelja nogometa u Europi i svojih obožavatelja.

  • +5
Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin