DODATNI MOTIV ZA DANSKU

Mario Mandžukić otkrio što mu piše na kopačkama; ovom posvetom sve Slavonce dirnuo je u srce!

01.07.2018 u 11:08

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju (20.00) u Nižnji Novgorodu igra u osmini finala svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Danske. Za neke hrvatske igrače ovo će biti posebno emotivna utakmica, a među njima je i Mario Mandžukić.

S obzirom da postoji realna mogućnost kako će se nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije oprostiti Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, svakako treba naglasiti kako će im utakmica protiv Danske biti - utakmica života! Barem što se reprezentativne karijere tiče.

Temperamentni i borbeni Slavonac Mario Mandžukić – koji je jedan od najomiljenijih nogometaša kod navijača – objavio je na svom Instagram profilu fotografiju Nike kopački u kojima će igrati ovu eliminacijsku utakmicu.

Poznato je kako nogometaši imaju mogućnost napisati posvetu po želji pa tako često vidimo imena supruge, djece ili drage osobe, no Mandžukić je ovaj puta otišao korak dalje. Sjetio se svojih početaka. Svojih prvih nogometnih koraka u rodnom Slavonskom Brodu u dresu Marsonije kada su neki stručnjaci sumnjali u njega i nisu ga čak niti vidjeli u napadu. No, popularni Mandžo nije odustajao i postavio je ispred sebe izazov. Svake sezone želio je biti bolji. Išao je korak po korak, strpljivo je preko NK Zagreba i Dinama gradio svoju karijeru.

Uz natpis njegovog rodnog grada, Slavonskog Broda tako se uz fotografiju nalaze i tzv. hashtagovi:

#croatia #worldcup2018 #hrvatska #slavonskibrod #nike #beproud #svikaojedan #stepbystep #neverstop #mm17

Naravno, posveta svom rodnom gradu oduševila je njegove nekadašnje sugrađane jer pravi igrači nikada ne zaboravljaju gdje su počeli. Neke je i dirnuo u srce jer ovo nisu očekivali...

Naravno, nema sumnje kako će 32-godišnji Mandžukić napraviti sve što je potrebno da mu ovo ne bude posljednja utakmica u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon što je Hrvatska osigurala prvo mjesto u skupini te kada je bilo jasno kako će joj protivnik u osmini finala biti Danska, koja je 18 utakmica bez poraza (od toga 12 službenih!), bilo je jasno kako će hrvatski izbornik Zlatko Dalić morati posegnuti za defanzivnom momčadi.

On bi mogao imati i ključnu ulogu jer po mišljenju analitičara morat će 90 minuta doslobo maltretirati zadnju liniju Danaca kako stoperi ili zadnji vezni ne bi imali vremena uputiti precizne lopte na Jorgensena. U tome je Mandžukić jedan od boljih napadača na svijetu i to je razlog zašto je igrao u tako velikim klubovima kao što su Bayern, Atletico ili Juventus.

  • +16
Hrvatski reprezentativci odradili su zadnji trening u Roščinu uoči odlaska u Nižnji Novgorod na utakmicu protiv Danske Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX