zašto ga ne vole?

Mario Mandžukić ponovno se našao na meti oštrih kritika; sad se svi nadaju kako će ga ovi napadi dodatno motivirati

10.04.2021 u 15:24

Bionic
Reading

Najtiražniji talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport objavio je deset nogometaša koji su se pokazali kao najveći promašaji ove sezone u Serie A. Na njemu su dva bivša hrvatska reprezentativca i jedan bivši igrač Dinama...

Popis je ovo na kojem se niti jedan nogometaš ne želi naći, a sada su se u TOP 10 najvećih promašaja našla čak dva bivša napadača hrvatske reprezentacije te igrač koji je u Serie A stigao iz redova zagrebačkog Dinama.

Neki će reći kako je ovo 'izabrano' društvo, no u njemu se našao i Mario Mandžukić (34) koji je u redove Milana stigao početkom godine i jednostavno nije imao vremena pokazati zašto su ga 'rossoneri' angažirali. No, za La Gazzetta dello Sport naš je Mandžo ispao potpuno promašeno pojačanje.

Na San Siro je stigao kao slobodan igrač u zimskom prijelaznom roku, zamisao je bila da pomogne mladoj momčadi Milana te da bude 'zamjena' Zlatanu Ibrahimoviću u trenucima kad mu zatreba odmor. Na žalost, Mandži je trebalo vremena da se vrati u ritam utakmica, a u međuvremenu se ozlijedio te je nastupio na tek četiri utakmice u kojima je na terenu proveo samo 76 minuta! Sve je to bilo dovoljno da ga proglase potpunim promašajem...

Srećom, Mandžo se oporavio i svi se navijači 'rossonera' nadaju da će mu ove kritike biti dodatni motiv da dokaže kako nije zaboravio igrati nogomet i zabijati golove. Uostalom, zbog toga je i stigao u Milan!

  • +9
Fiorentina - Milan 2:3 Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO GIOVANNINI

Ali nije Mario Mandžukić jedini Hrvat koji se našao na ovom neželjenom popisu. Tu je vrlo visoko i Nikola Kalinić (33) koji se već duže vrijeme muči i nikako ne može pronaći nekadašnju formu. Povlačio se po raznim posudbama, a onda ga je Atletico Madrid za 1.8 milijuna eura prodao Veroni koju više nego uspješno vodi hrvatski trener Ivan Jurić. Na žalost, Kalinić je vrlo malo sudjelovao u do sada sjajnoj sezoni Verone, odigrao je 12 utakmica i zabio jedan jedini gol...

U istom se društvu našao i kosovski reprezentativac, bivši igrač zagrebačkog Dinama Amir Rrahmani (27). 'Modri' su ga u ljeto 2019. godine prodali Veroni za tri milijuna eura, a nakon samo pola sezone Napoli ga je kupio za čak 14 milijuna eura. No, Rrahmani je do sada odigrao tek 14 utakmica u svim natjecanjima, bez konkretnog učinka i sve više pada u drugi plan trenera Gennara Gattusa.

Ostala promašena pojačanja? Tu je Aleksandar Kolarov, pa potom PedroSam Lammers, Roberto Inglese, Aleksandar Kokorin, Thomas Strakosha i Gary Medel... Krasno društvo, ali svakako ne za Marija Mandžukića.