situacija je baš loša

Mario Mandžukić i Zlatan Ibrahimović preko noći su od spasitelja postali najveći problem Milana; ovo ne može dobro završiti...

23.02.2021 u 15:15

Bionic
Reading

Momčad Milana posljednje tri utakmice ne zna za pobjedu, povezali su 'rossoneri' dva poraza u prvenstvu te izgubili vodeće mjesto na ljestvici, a uz to su i remizirali u šesnaestini finala Europske lige protiv Crvene zvezde u Beogradu. Sada je na San Siru zavladala nevjerica jer su Mario Mandžukić i Zlatan Ibrahimović iznenada postali nepremostivi problem

Na San Siru nitko ne spava mirno, a glavni su razlog igrači koji su trebali biti prevaga u borbi za naslov prvaka. Da, veterani u redovima 'rossonera' - Zlatan Ibrahimović (39) i Mario Mandžukić (34) - u ovom su trenutku glavna briga svih u redovima Milana.

Doslovno su Ibra i Mandžo preko noći od spasitelja postali najveći problem!

Naš Mario Mandžukić u Milan je stigao u zimskom prijelaznom roku kako bi pojačao konkurenciju u napadu i od njega se očekivalo da uz Ibrahimovića i Antu Rebića čini ubojiti trojac u navali 'rossonera'. No, Mandžo je više od pola godine bio izvan terena i natjecateljskog ritma, istina da je trenirao, ali povratak u formu nije tako lak. Uz to, ne treba zaboraviti ni to da je Mandžo u veteranskim godinama, tijelo sve teže podnosi napore, a Serie A je izuzetno zahtjevna.

Trener Stefano Pioli polagano ga je 'vraćao u život', Mandžo je u Serie A odigrao samo 76 minuta u četiri nastupa, a onda je u četvrtak u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige u Beogradu protiv Crvene zvezde na terenu proveo 72 minute. I to je, čini se, bilo kobno.

  • +11
FK Crvena zvezda - AC Milan, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Talijanski mediji javljaju kako je Mario Mandžukić protiv Zvezde zaradio lakšu ozljedu gležnja, ali potom je za vikend propustio i gradski Derbi Della Madonnina s Interom. Otkriveno je kako Mandžo 'vuče' ozljedu stražnje lože lijeve noge i zbog toga će sigurno propustiti uzvratnu utakmicu s Crvenom zvezdom. Problem? Čini se kako je ozljeda teža i Mandžukić će prema nekim informacijama pauzirati najmanje tri tjedna.

I tako tu dodatni problem za 'rossonere' postaje - Zlatan Ibrahimović! Da, jer Ibra još od ranije ima obvezujući ugovor prema kojemu od 2. do 6. ožujka mora biti u San Remu u ulozi jednog od ekskluzivnih gostiju svjetski poznatog festivala lakih nota. Da, Zlatan Ibrahimović će cijeli tjedan izbivati iz Milana kako bi se okušao u ulozi jednog od suvoditelja na San Remu! Da čovjek ne povjeruje!

U Milanu su za to znali, vjerojatno su baš zato i angažirali Mandžukića koji je trebao uskočiti umjesto Ibrahimovića na utakmicama Serie A - protiv Udinesea 3. ožujka na San Siru te u gostima kod Hellas Verone 7. ožujka! U jednom se trenutku čak razmišljalo o tome da se termin utakmice s Udineseom pomakne s 20.45 sati na neki raniji kako bi Ibra stigao u večernjem terminu odraditi jednu od svojih 'gaža' na San Remu!

  • +17
Milan - Inter Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Plan je bio da Ibrahimović cijeli tjedan provede u San Remu, Milan mu je osigurao kondicijskog trenera, rezervirao termine za treninge u dvorani i na jednom obližnjem sportskom terenu, sve kako bi ostao u treningu i bio spreman za te dvije utakmice. No, sada se zbog Mandžukićeve ozljede sve promijenilo... Jer Milan je izgubio dvije prvenstvene utakmice u nizu. Na te dvije utakmice 'rossoneri' nisu uspjeli zabiti niti jedan gol, protiv Spezije nisu niti jednom zapucali na gol suparnika, a gradski derbi s Interom ukazao je na dodatne probleme jer je sada jasno kako je momčad u evidentnom padu forme. A Ibrahimović bi u ovim presudnom trenucima borbe za sam vrh prvenstvene ljestvice trebao izbivati cijelo tjedan...

Talijanski mediji sada tvrde kako su u Milanu pronašli novo rješenje. Iznajmit će helikopter koji će Ibrahimovića svaku večer iz Milana voziti u 350 kilometara udaljeni San Remo! Ibra će tako moći nesmetano trenirati s momčadi 'rossonera' kako bi što spremniji dočekao utakmice s Udineseom i Veronom, a u večernjim će satima 'harati' pozornicom lakonotnog festivala! Lako je tako kad se ima...