Kreće čistka

Mario Mandžukić i Ante Rebić dobivaju novog šefa; iz kluba zbog skandala sa Superligom leti čovjek koji je potjerao Zvonimira Bobana

22.04.2021 u 17:54

Bionic
Reading

Milan će vjerojatno otpustiti direktora Ivana Gazidisa koji je klub upleo u cijelu situaciju sa Superligom i imao izjavu koja je posebno zasmetala sve u klubu

Talijanski div Milan bio je među prvima koji su se priključili projektu Superlige, odnosno jedan je od 12 osnivača ovog kontroverznog natjecanja koje je izazvalo burne reakcije diljem svijeta i ubrzo se raspalo i prije početka. Gotovo svi su napustili brod koji tone, a u njemu su ostali tek Real Madrid, Barcelona i Juventus koji se grčevito bore za Superligu u kojoj vide spas od financijskog ponora pred kojim se nalaze.

Milan je, kada je vidio reakcije navijača i prijetnje iz UEFA-e, ipak odlučio istupiti iz ovog natjecanja.

'Prihvatili smo poziv za sudjelovanje u projektu Superlige sa stvarnom namjerom da ljubiteljima nogometa širom svijeta isporučimo najbolje moguće europsko natjecanje, imajući na umu ono što je najbolje za naš klub i naše navijače. Promjene nisu uvijek lake, evolucija je nužna za napredak pa su tako i nogometne strukture u Europi evoluirale i mijenjale se tijekom desetljeća. No, zabrinutost navijača širom svijeta po pitanju Superlige jasno je izraženo, a Milan mora biti osjetljiv na mišljenje onih koji vole ovaj prekrasan sport', priopćili su iz Milana.

Ipak, cijela ova priča izgleda neće proći bez posljedica. Osim što je Florentino Perez izjavio kako Milan i ostali ne mogu napustiti Superligu bez novčanih kazni, i sami klubovi pozivaju svoje direktore na odgovornost pa bi uskoro Mario Mandžukić i Ante Rebić mogli dobiti novog šefa.

Il Corriere dello Sport piše kako bi izvršni direktor Milana Ivan Gazidis, koji je iz kluba prije nekog vremena potjerao i Zvonimira Bobana zbog neslaganja s njim, sada mogao i sam izletjeti iz kluba. Gazidisu se zamjere sudjelovanje u Superligi i komentar koji je dao vezan uz ovo natjecanje.

Naime, Gazidis je nakon što je u nedjelju objavljeno da Milan sudjeluje u Superligi rekao kako će taj projekt biti osnova cijeloj 'nogometnoj piramidi', a to je posebno naljutilo i navijače i one koji ga plaćaju i ostale u klubu. Nakon što se Superliga urušila u nepunih 48 sati, Gazidis se našao na meti svih u klubu i sada mu prijeti otkaz. Još nije poznato tko bi ga mogao naslijediti ni kada bi trebao napustiti klub.