PUNO NOVIH IMENA

Mario Hezonja na Mršićevom popisu za prvi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, veliko iznenađenje su pozivi dvojici igrača bez klubova

16.11.2021 u 08:58

Bionic
Reading

Prvi ciklus košarkaških kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023 već kuca na vrata. Već u četvrtak, 25. studenog, s početkom u 20:45 sati, igra se prva i zahtjevna utakmica sa susjednom Slovenijom, a u nedjelju, 28. studenog prvi ciklus završava u Helsinkiju s finskom reprezentacijom

Izbornik reprezentacije Veljko Mršić objavio je širi popis reprezentacije s 24 imena kandidata reprezentativaca:

'Da, radi se o širem spisku koji ćemo skratiti nakon srijede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Naime, većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalizirati situacija s ozljedama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom. Reprezentacija će se okupljati od subote navečer 20. studenoga do ponedjeljka 22. studenoga, kada bismo trebali biti u punom sastavu'.

Neki će stići i ranije, a najveće iznenađenje predstavlja poziv dvojici igrača bez kluba.

'Pozvao sam skupinu igrača da dođu već 18. studenoga. Njih želim dodatno provjeriti, primjerice Filipa Krušlina i Marina Marića koji u ovom trenutku nemaju klubove te još neke igrače koji nisu na popisu od 24, a koje želim vidjeti na treningu jer na njih računam u budućnosti', pojasnio je Mršić.

Na njegovom popisu puno je mladih igrača, neki su i NBA potencijali poput razigravača Lovre Gnjidića i njegovih suigrača u Ciboni Roka Prkačina i talentiranog centra Danka Brankovića. Nadalje tu su i braća Mateo i Dario Drežnjak. Jedan je prošle sezone iz Širokog preselio u Cibonu, a drugi ove stigao u Zadar. Da je Široki veliki bazen iz kojeg reprezentacija crpi talente i kvalitetu pokazuju i pozivi Josipu Batiniću, od ove sezone igraču Cedevite Junior, te Mateu Čolaku koji pruža odlične utakmice u dresu Ponosa Hercegovine.

Poziv su dobili i Darko Bajo, koji u dresu Splita ima vrlo dobru sezonu, Matej Rudan koji se iz Njemačke preselio u Mega Mozzart u kojoj pokazuje raskoš svog talenta, Filip Bundović i Karlo Žganec koji će pojačati konkurenciju na centarskim pozicijama.

Svakako najzvučnije ime s Mršićeve liste je Mario Hezonja oko kojeg bi se trebao slagati ostatak momčadi.

POPIS REPREZENTATIVACA

Roko Badžim – Szolnok

Darko Bajo – KK Split

Josip Batinić – KK Cedevita Junior

Danko Branković – KK Cibona

Filip Bundović – KK Cedevita Junor

Mateo Čolak – KK Široki

Dario Drežnjak – KK Zadar

Mateo Drežnjak – KK Cibona

Tomislav Gabrić – Elan Chalon

Lovro Gnjidić – KK Cibona

Mario Hezonja – UNICS Kazan

Antonio Jordano – KK Zadar

Mate Kalajžić – KK Gorica

Filip Krušlin

Pavle Marčinković – KK Zadar

Marin Marić

Dominik Mavra – KK Zadar

Toni Perković – KK Split

Roko Prkačin – KK Cibona

Krešimir Radovčić – KK Cibona

Roko Rogić – Szolnok

Matej Rudan – Mega Mozzart

Antonio Vranković – KK Cibona

Karlo Žganec – KK Split