ostaje u italiji

Mario Balotelli napokon je pronašao novi klub; to bi mogao biti veliki problem za dva Hrvata u redovima ambicioznog talijanskog drugoligaša

08.12.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Još i prije kraja prošle sezone Mario Balotelli (30) je ostao bez kluba jer su čelnici Brescije s njim raskinuli ugovor zbog čestih 'nesporazuma'. Problematični Balotelli je tako više od pola godine bio bez kluba, imao je konkretnih ponuda, spominjao se čak njegov dolazak u beogradsku Crvenu zvezdu, ali je na kraju ipak odlučio da će ostati u Italiji...

Najveća prepreka u pronalasku novog kluba za Marija Balotellija (30) je njegova problematična prošlost. 'Ludi Mario' kao da je 'magnet za probleme', pa većina momčadi više jednostavno ne želi riskirati s njegovim dovođenjem iako je Balotelli i dalje sjajan napadač, u najboljim nogometnim godinama.

No, zbog svoje problematične naravi došao je na loš glas i sve mu je bilo teže pronaći klub u kojem će pokušati oživjeti karijeru. Koliko je loše? Pa recimo to ovako, prije nekoliko tjedana Balotelli je za mizeran novac ponuđen egipatskom Pyramidsu, a njihov je predsjednik kazao kako za njega u tom klubu nema mjesta...

Na kraju je Mario Balotelli ipak uspio pronaći klub! Potpuno neočekivano ostaje u Italiji, ali će igrati u nižem rangu! Tako 'Ludi Mario' karijeru nastavlja u redovima ambicioznog drugoligaša Monze, kluba koji je u vlasništvu Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija! Ovog ljeta u klub je stigao iskusni Kevin-Prince Boateng, a sada su nastavili s dovođenjem 'jakih imena'.

Balotelli je dogovorio suradnju do kraja ove sezone uz mogućnost produženja ugovora na još dvije sezone. Monza je ambiciozan projekt, Berlusconi i Galliani žele što prije izboriti plasman u Serie A, no za sada im baš i ne ide najbolje. Monza je nakon deset odigranih kola tek na devetom mjestu ljestvice Serie B, ima tri pobjede, pet remija i dva poraza uz gol razliku 9:9.

Očigledno je da u Monzi nisu zadovoljni napadačkim učinkom, zato su i angažirali Balotellija. To bi mogao biti veliki problem za dva hrvatska nogometaša - Mirka Marića i Antonija Marina! Marić je u Monzu stigao kao najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige u prošloj sezoni, a Osijek je njegovom prodajom zaradio oko pet milijuna eura. Ove je sezone Marić odigrao sedam utakmica za Monzu i zabio sva gola, a sada će mu u špici napada konkurent biti baš Balotelli.

Antonio Marin (19) je jedan u nizu Dinamovih dragulja koji su sreću odlučili potražiti što dalje od Maksimira. Iako igra na lijevom krilu, i njemu će Balotelli biti opasan konkurent.

Za Balotellija je ovo možda i posljednja prilika da oživi svoju nogometnu karijeru...