MLADI PRAVNIK U SAD-U

Mario Ančić progovorio o svom novom poslu u NBA ligi

20.05.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Mario Ančić, jedan od naših najnadarenijih tenisača kojeg su prije 27. rođendana ozljede i mononukleoza spriječile da dug niz godina ostane u svjetskom vrhu, danas kao pravnik gradi svoju karijeru u SAD-u

Bivši sedmi tenisač svijeta prije nekoliko godina i službeno se oprostio od profesionalnog tenisa te je kao diplomirani pravnik započeo svoju drugu karijeru.

Na natječaju za pravnu službu košarkaške NBA lige izabran je između tisuću kandidata, što je još samo jedan dokaz da je s pravom 'gurao' fakultet uz profesionalnu karijeru.

Ovog tjedna Ančić će magistrirati na prestižnom njujorškom sveučilištu Columbia, nakon čega i službeno kreće njegova poslovna karijera.

'Moj posao u NBA ligi ispao je velika senzacija', sa smiješkom je u razgovoru za Jutarnji list kazao Ančić, rekavši još o svom novom zanimanju:

'To je nešto što me zanima, a opet je blizu sporta. NBA liga za mene je velik izazov jer tamo rade zaista vrhunski odvjetnici i pravnici, top stručnjaci svih profila. Zapravo, ne bih smio previše govoriti o tome jer posao u NBA-u ima stavku o poslovnoj tajni. Ali mogu reći da sam prezadovoljan time što ću dobiti priliku raditi u takvoj organizaciji', kaže Mario, dodajući da počinje raditi 3. lipnja.

Tijekom igračke karijere 196 cm visoki Ančić često je znao reći da je ljubitelj NBA košarke (navijač je Boston Celticsa) koju je često igrao u mladim danima. Sudbina se poigrala tako da će kao stanovnik New Yorka često imati priliku otići na utakmice Knicksa ili Netsa…

'Neću se žaliti ako ovaj posao uključuje i dobre ulaznice za utakmice NBA lige', rekao je novinaru Jutarnjeg lista Ančić, pohvalivši se usput time da stanuje na Manhattanu te kako ponekad rekreativno odigra partiju tenisa s bivšim svjetskim brojem jedan Jimom Courierom koji živi u New Yorku.

Kaže kako je New York danas njegov dom te da će u kolovozu doći na godišnji odmor u rodni Split.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE